A partir d'aquest 2 d'abril ja no hi haurà un nombre màxim de visitants ni de visites a les residències
A partir d'aquest 2 d'abril ja no hi haurà un nombre màxim de visitants ni de visites a les residències

S'aixequen les restriccions de visites, sortides i activitats per covid a les residències

Les quarantenes de les persones residents i dels treballadors amb covid passen a ser de cinc dies

Els departaments de Salut i Drets Socials flexibilitzen el protocol a les residències i rebaixen les restriccions per la covid.

A partir d'aquest divendres, els residents que siguin contactes estrets de positius de covid, independentment del seu estat vacunal, no hauran de fer quarantena i podran participar en les activitats del centre. Sí que se'ls faran proves per detectar possibles casos asimptomàtics; hauran de portar mascareta quirúrgica i, si no és possible, mantenir la distància de seguretat i la ventilació dels espais.

Així mateix, els contactes estrets que hagin passat el coronavirus en els 90 dies previs podran estar als espais comuns i participar de les activitats habituals de la residència, sempre que s'asseguri una ventilació adequada.

Per als positius, residents o treballadors, l'aïllament es redueix a 5 dies, sempre que donin negatiu en un test d'antígens.

Els residents que siguin contactes estrets de positius no hauran de fer quarantena i podran participar en les activitats
Els residents que siguin contactes estrets de positius no hauran de fer quarantena i podran participar en les activitats 

Pel que fa a les visites, s'acaben les restriccions: ja no hi haurà un nombre màxim de visitants o de trobades. Això sí, caldrà fer les visites amb mascareta i s'hauran de ventilar els espais. Malgrat aquesta relaxació en els protocols, la Generalitat recomana mantenir els grups de convivència i seguir fent proves als treballadors: cada setmana als no vacunats i quinzenalment als que sí que s'han posat la vacuna.

Els centres de dia de gent gran no integrats en residències; residències i serveis d'atenció diürna per a persones amb discapacitat i llars residencials no es consideren àmbits vulnerables i es prendran les mateixes actuacions i mesures de prevenció de la covid que les de la població general.

ARXIVAT A:
Coronavirus Residències gent gran Covid-19
Anar al contingut