Un exemplar de la raça dog de Bordeus, que va matar les dues dones a Madrid
Un exemplar de la raça dog de Bordeus, que va matar les dues dones a Madrid
Madrid

Sacrifiquen els gossos que van matar dues dones en una urbanització de Madrid

Els informes dels veterinaris han conclòs que els animals eren molt agressius i no estaven vacunats contra la ràbia

El Centre Integral d'Acollida d'Animals de la Comunitat de Madrid (CIAAM) ha sacrificat els dos gossos que fa una setmana van matar a mossegades les seves propietàries a Colmenar de Oreja, a Madrid. El mateix dia, els animals també havien mort sis gossos que vivien a la zona residencial.

Les anàlisis que han fet als gossos, un cop se'ls van endur per examinar-los, han conclòs que els dos animals de la raça dog de Bordeus estaven creuats amb l'American Staffordshire Terrier, que sí que està considerada com a perillosa.

A més, els veterinaris del centre han determinat que els gossos sacrificats eren molt agressius, ja que la falta de vacunes contra la ràbia podria posar en perill la seguretat dels treballadors del centre on estaven tancats des de l'incident.

Tal com ha comunicat el govern regional i seguint la llei de protecció d'animals de companyia:

"Pel greu i imminent risc per a la seguretat de les persones i els altres animals, així com per raons de benestar animal"

 

Estaven en quarantena

Els animals, des de l'accident, han estat en quarantena com a mesura de precaució, mentre se'ls feien diverses proves per aclarir per què van actuar amb tanta agressivitat.

Els veterinaris del CIAMM van fer unes anàlisis clíniques als dos gossos per estudiar el seu comportament, les característiques físiques, el grau d'agressivitat i les possibilitats de recuperació i sociabilitat que podrien assolir.


Multes i sancions per falta de vacunes

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha iniciat una investigació per descobrir per què els animals no estaven vacunats i tampoc tenien llicència.

Aquesta conseqüència podria comportar multes i acusacions de negligència per al marit d'una de les dones mortes, propietària dels gossos.

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridPolicial
Anar al contingut