Vladímir Putin i Donald Trump en una imatge d'arxiu
Vladímir Putin i Donald Trump en una imatge d'arxiu
Moscou

Rússia veu "absurda" l'acusació per ingerència en les eleccions americanes

La portaveu d'Exteriors russa qüestiona amb ironia que 13 persones puguin actuar contra tots uns serveis secrets i la intel·ligència i tecnologia nord-americana

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Exteriors rus ha ironitzat sobre l'acusació dels EUA de 13 dels seus ciutadans per interferir en la campanya electoral nord-americana del 2016.

En un missatge implacable des de la seva pàgina de Facebook, la portaveu d'Exteriors russa, Maria Zakhàrova escriu:

"Diu el Departament de Justícia dels EUA que eren 13. És a dir, 13 persones van interferir en les eleccions americanes. 13 contra els pressupostos milionaris dels serveis secrets, contra la intel·ligència i la contraintel·ligència, 13 contra els novíssims desenvolupaments tecnològics. No sona absurd? Jo crec que sí"

La diplomàtica russa suggereix que Washington tria el número 13 per les implicacions negatives que té aquesta xifra.

Divendres, el fiscal especial nord-americà Robert Mueller que investiga l'anomenat Russiagate va acusar formalment 13 ciutadans russos i tres entitats per haver interferit en les últimes presidencials, les que van portar Donal Trump a la Casa Blanca.

Segons el text de la imputació, els acusats van començar a actuar el 2014, amb l'objectiu de "sembrar la discòrdia" i la desconfiança en el sistema polític dels EUA.

Des que van començar les investigacions, el Kremlin sempre ha negat qualsevol intromissió a les eleccions nord-americanes i ha dit que es tracta d'acusacions "gratuïtes i sense fonament".

 

Anar al contingut