Façana de l'Ajuntament de Barcelona (Europa Press)
El matí de Catalunya Ràdio

Aprovats automàticament els primers pressupostos de Collboni a l'Ajuntament de Barcelona

Els comptes tiren endavant després de vèncer, sense que cap partit hagi presentat alternativa, el termini de la qüestió de confiança

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona publica aquest dijous l'aprovació automàtica dels pressupostos de l'Ajuntament de la capital catalana per a aquest any 2024.

El govern de Jaume Collboni ha tirat endavant els seus primers comptes al capdavant de la corporació municipal després de vèncer el termini de la qüestió de confiança que l'alcalde va activar ara fa un mes, quan va constatar que només comptava amb el suport dels regidors d'Esquerra Republicana.

Dilluns va acabar el termini perquè els grups de l'oposició presentessin uns comptes i un candidat alternatiu, però cap partit no ha presentat una alternativa i, per tant, el pressupost ha quedat aprovat de manera automàtica.

Aquests són els comptes més alts de la història de la ciutat, d'uns 3.800 milions d'euros, 140 milions més que l'any anterior. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", l'alcalde de Barcelona ha celebrat que els números, finalment, hagin prosperat.

"Són un instrument fonamental per atendre els serveis públics i transformar la ciutat."

Amb el pressupost que ha quedat aprovat avui, l'Ajuntament podrà tirar endavant inversions per valor de més de 770 milions d'euros. Entre les més destacades, hi ha 153 milions que es destinaran a habitatge públic, 30 per al pla de barris i 30 més per al manteniment de l'espai públic.  
 

Entrevista de Ricard Ustrell a Jaume Collboni ("El matí de Catalunya Ràdio"):

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut