Madrid

Rubalcaba diu que si D3M dóna suport a la violència tindrà les hores comptades

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha llançat una advertència a la plataforma Democràcia 3 Milions (D3M): si en presentar-se a les eleccions basques hi ha indicis que dóna suport a la violència o a qui en practica, la impugnaran. Rubalcaba ha explicat que la Policia, la Guàrdia Civil, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat treballen per tal que ningú "es burli de la llei" i per evitar que les persones que donin suport a la violència puguin formar part de les administracions. El PP ha exigit al govern espanyol que impedeixi "llistes blanques o negres" d'ETA si vol el seu suport en política antiterrorista. Mentrestant, D3M ha començat a recollir signatures per poder-se presentar a les eleccions basques de l'1 de març.

Actualitzat
El ministre de l'Interior ha assegurat que s'investiga aquest col·lectiu, perquè "tu pots ser independentista i defensar-ho aferrissadament, no faltaria sinó! El que no pots fer és donar suport a la violència, ni a qui la practica. Això és el que la democràcia prohibeix, no les idees".

El govern espanyol ha llançat una advertència a D3M, i el PP, al govern espanyol. El president d'aquesta formació, Mariano Rajoy, ha avisat Zapatero que si accepta "llistes blanques o negres" d'ETA a les eleccions basques no tindrà el suport del PP en matèria antiterrorista. Per Rajoy, "l'actuació del govern central en aquesta matèria serà el termòmetre del que pretén fer de veritat en la lluita contra ETA".

I enmig d'aquestes advertències, Democràcia 3 Milions ha començat a recollir signatures per tal de poder-se presentar a les eleccions basques. Els impulsors de D3M recolliran firmes als ajuntaments del País Basc durant quinze dies. El dia 2 de febrer, les juntes electorals anunciaran les candidatures que es podran presentar als comicis bascos. Per poder-s'hi presentar, D3M necessita 17.900 suports.
Anar al contingut