Ron DeSantis fa oficial la candidatura per la cursa a la Casa Blanca i serà el rival de Trump

La cursa en el Partit Republicà per la nominació als comicis del 2024 quedarà, probablement, focalitzada entre aquests dos candidats que havien estat aliats

Redacció/AgènciesActualitzat

El governador de Florida, Ron DeSantis, ha fet oficial aquest dimecres que presenta candidatura de cara a les primàries del Partit Republicà per les eleccions presidencials del 2024. DeSantis, de 44 anys, ja ha presentat la documentació requerida a la Comissió Federal d'Eleccions.

El governador de Florida és el sisè candidat que confirma que concorrerà a les primàries, juntament amb Donald Trump, que va ser el primer a formalitzar aquesta intenció. La seva condició d'aspirant a la Casa Blanca es donava per descomptada des que va renovar el càrrec de governador amb un notable suport electoral.

DeSantis ha passat de ser un aliat de Trump a ser-ne contrincant i els atacs de l'expresident contra ell s'han multiplicat. La cursa republicana per la nominació quedarà, probablement, focalitzada entre tots dos. També s'hi presenten altres candidats, com l'exambaixadora dels Estats Units davant l'ONU, Nikki Haley.

Durant la pandèmia, DeSantis es va convertir en la cara visible de la resistència contra les mascaretes i les vacunes. Es va enemistar amb el portaveu del govern en la matèria, el doctor Anthoni Faucy. En discursos de campanya, argumenta que la recuperació econòmica de Florida després de la covid s'ha produït gràcies a les seves polítiques. 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Eleccions Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut