Barcelona

Rodalies estrenarà el 26 de juny la R-8 entre Martorell i Granollers sense passar per Barcelona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat la posada en marxa el 26 de juny de la nova línia de Rodalies R-8, que enllaçarà Martorell i Granollers sense passsar per Barcelona. L'R-8 no comporta cap inversió, perquè aprofita una línia que fins ara funcionava només per a transports de mercaderies.

Actualitzat
El servei de Rodalies de Renfe tindrà una nova línia a partir del 26 de juny. Serà l'R-8, que connectarà Martorell, al Baix Llobregat, amb Granollers, al Vallès Oriental, sense passar per Barcelona, segons ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

La línia, que es convertirà en la primera radial de Rodalies, tindrà un tren per hora en cada sentit i aprofitarà les actuals vies de mercaderies que ja hi ha entre Cerdanyola i Mollet del Vallès. 

D'altra banda, per descongestionar la circulació de trens a les estacions de Barcelona, l'actual R-7, queda modificada i actuarà com una llançadora entre Cerdanyola Universitat i Sant Andreu Arenal. També queden homogeneïtzades les freqüències de l'R-1 entre Mataró i Barcelona, en què els trens circularan cada 6 o 8 minuts en hora punta. En el tram de l'R-4 de Terrassa a Barcelona, la freqüència en hora punta serà d'un tren cada 8 minuts. La resta del dia hi haurà un tren cada quart d'hora.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut