Dog i Robot, els dos protagonistes de "Robot dreams", de Pablo Berger
Dog i Robot, els dos protagonistes de "Robot dreams", de Pablo Berger

"Robot dreams" guanya un Annie i continua el camí d'èxits cap als Oscars

La pel·lícula de Pablo Berger s'emporta el premi a millor pel·lícula independent de l'Associació Internacional de Pel·lícules Animades

Redacció/ACNActualitzat

Dos Gaudí, el premi del Cinema Europeu, dos Goya i ara un Annie. La pel·lícula "Robot dreams", la primera animada que fa Pablo Berger, ha guanyat el premi a millor pel·lícula independent de l'Associació Internacional de Pel·lícules Animades. És un pas més en un camí d'èxit que ha de portar fins als Oscars, el diumenge 10 de març.

El film d'animació català s'ha emportat una de les cinc estatuetes a què optava d'aquests premis, coneguts popularment com a Annie i que es consideren els Oscars de l'animació. També optava a millor direcció, millor guió, millor disseny de personatges i millor guió il·lustrat.

Des que es va estrenar al Festival de Canes, la cinta no deixa de recollir èxits. "Robot dreams" ja es va imposar com a millor film animat als Premis Europeus de Cinema el desembre passat. També ha guanyat el Gran Premi Contrechamp al Festival de Cine d'Animació d'Annecy i un premi Feroz a més de dos Goya, a millor pel·lícula d'animació i millor guió adaptat, i dos Gaudí, a millor pel·lícula d'animació i també a la millor música original.

Aquí es va estrenar en el marc del Festival de Cinema de Sitges, on va aconseguir el Gran Premi de Públic de la Secció Oficial. També ha aconseguit el Premi Especial del Jurat al festival Animation is Film de Los Angeles, als Estats Units.

Sandra Tàpia i Pablo Berger recollint un Gaudí per 'Robot dreams'
Sandra Tàpia i Pablo Berger recollint un Gaudí per "Robot dreams" (ACN/Jordi Borràs)

Ara, la vista està posada al 10 de març. És la nit dels Oscars i la producció catalana competirà a Hollywood en la categoria de millor pel·lícula d'animació.

Allà s'hi trobarà, però, la gran favorita: "Spider-Man: Creuant el Multivers", que ha acaparat els grans premis d'aquests Annie. Als Oscars, Berger també haurà de competir amb "El nen i la garsa", de Hayao Miyazaki i "Nimona", de Troy Quane i Nick Bruno.

Arribar i moldre

"Robot dreams" és la primera incursió en el cinema d'animació del director basc, Pablo Berger. I l'ha ben encertat, a jutjar pels elogis que rep.

La pel·lícula és una història sobre la soledat, la fragilitat de les relacions i el procés de pèrdua a partir de les aventures d'un gos solitari que decideix comprar un robot perquè li faci companyia.

Tot ambientat a la Nova York dels anys 80. És una adaptació de la novel·la gràfica homònima de Sara Varon.

Berger va llegir el llibre abans de fer l'exitosa "Blancaneu", en què va homenatjar el cinema mut i en blanc i negre. Des de llavors, el procés fins que ha arribat a la gran pantalla ha estat llarg, de més de cinc anys.

El film també és mut però, segons Berger, l'animació li ha permès fer una pel·lícula "amb so", on els personatges "criden i riuen, però sense diàlegs".

"Robot dreams" és una producció de la catalana Arcadia Motion Pictures.

ARXIVAT A:
CinemaCòmic
Anar al contingut