Algunes de les joies robades al museu del Palau Reial de Dresden (Reuters / Policia de Dresden)
Algunes de les joies robades al museu del Palau Reial de Dresden (Reuters / Policia de Dresden)
Dresden

Robatori de pel·lícula a Dresden: s'enduen una col·lecció de diamants de valor incalculable

Uns lladres haurien aconseguit entrar al museu annex al palau provocant un incendi i entrant per un petit forat en una finestra reixada

RedaccióActualitzat

Robatori de pel·lícula al Palau Reial de Dresden, a l'est d'Alemanya. Dos lladres han entrat al museu que hi ha integrat al majestuós palau i s'han endut una col·lecció de diamants d'un "valor incalculable".

La policia de Saxònia encara no s'explica com s'ho han fet els lladres per a assaltar un dels museus més ben vigilats d'Alemanya. L'enregistrament de les càmeres de seguretat mostra dos homes entrant al museu de la Volta Verda de Dresden per un petit forat en una finestra reixada i, posteriorment, les càmeres els han gravat trencant les vitrines.

 

Les imatges de les càmeres de seguretat mostren els lladres trencant les vitrines del Museu de Dresden (Reuters)

 

També se sospita que l'incendi d'un distribuïdor elèctric a la Theaterplatz aquest dilluns a la matinada està relacionat amb els fets. Com a conseqüència de l'incendi del distribuïdor, la il·luminació de l'exterior del museu ha quedat a les fosques en el moment del robatori.

La directora de la Col·lecció artística de Dresden, Marion Ackermann, ha afirmat que seria impossible vendre les peces en el mercat d'art:

"Vull deixar clar que el valor material no és tan elevat com el valor que té la col·lecció completa en el seu conjunt. Com vostès saben, això és el tresor estatal del segle XVIII. Així és com es podria descriure"

El robatori de Dresden té similituds amb el que va haver-hi fa dos anys al Bode Museum: uns lladres van emportar-se una Moneda d'Or de 100 quilos valorada en gairebé cinc milions d'euros. En aquella ocasió, els lladres van entrar al museu, un dels atractius històrics de l'illa dels Museus de Berlín, també per una finestra.

 

El tresor d'August de Saxònia

En termes culturals, el robatori de Dresden és una tragèdia per a Alemanya. Més enllà del seu valor econòmic, els diamants, brillants i altres pedres precioses robades representen un llegat de més de 300 anys d'història: el tresor que va col·leccionar August de Saxònia el Fort.

Poques hores després dels fets, el diari "Frankfurter Allgemeine Zeitung" titulava "Les conquestes més grans de Saxònia van ser tresors artístics". Per la seva banda, el "Bild" especulava sobre el valor material de les peces robades i ho quantificava en mil milions d'euros.

 

Agents de la policia s'emporten proves del museu de Dresden (Reuters/Matthias Rietschel)

 

ARXIVAT A:
Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut