Polèmic pessebre d'Ourense (EFE)

Roben per segon cop el Nen Jesús del pessebre d'Ourense, criticat per lleig i matusser

Hi ha una campanya perquè el retirin i el descriuen com un "malson d'un pessebrista macabre"

RedaccióActualitzat

Desapareix per segona vegada el Nen Jesús del pessebre instal·lat per l'Ajuntament d'Ourense a la zona de l'Alameda. Aquest dimecres, dia de Nadal, s'han trobat diverses figures malmeses. El pessebre ha estat polèmic, hi ha una campanya perquè el retirin i l'han descrit com un "malson d'un pessebrista macabre".

Un operari arregla els desperfectes del pessebre (EFE)

Dilluns van trobar el nen Jesús amb les mans tallades després de la polèmica i les crítiques contra l'ajuntament per aquest pessebre:

 

L'alcalde, Gonzalo Pérez Jácome, ha denunciat a Twitter l'acte vandàlic:

 

Després d'aquest nou episodi, l'alcalde de la ciutat ha fet broma dient que es tracta del naixement nadalenc "més atacat i amb més segrestos d'Espanya".

 

Polèmica a la xarxa

El naixement instal·lat per l'Ajuntament d'Orense ha desencadenat la polèmica per les figures que el conformen, fins al punt que s'ha obert una campanya a la plataforma Change.org en què es demana la seva retirada. Critiquen que l'alcalde va dir que seria una "atracció turística sense precedents":

"L'alcalde d'Ourense va prometre que per Nadal s'instal·laria un pessebre gegant al barri vell de la ciutat. Una atracció sense precedents per al gaudi de petits i grans, i que atrauria visitants de tot l'Estat i fins i tot de Portugal".

 

El text publicat a la plataforma assenyala que el pessebre es pot descriure com un "malson d'un pessebrista macabre": "Figures esgarrifoses vestides amb vestits de saldo, animals que no s'han reconegut, castells fets amb caixes d'electrodomèstics..."

Una de les polèmiques figures del pessebre (EFE)

 

L'alcalde assegura que ha estat tot un èxit ja que molta gent el va a veure i que pensa repetir la iniciativa l'any que ve:

 

A la xarxa hi ha crítiques i humor relacionades amb el pessebre:

ARXIVAT A:
NadalViral Galícia
Anar al contingut