Les olives robades tenen un valor calculat de mig milió d'euros (Guàrdia Civil)

Roben 74 tones d'olives a Sevilla en plena escalada del preu de l'oli

La Guàrdia Civil ha detingut 12 persones pel robatori, valorat en mig milió d'euros

Amb els preus de l'oli disparats, els lladres han trobat un botí més atractiu. Aquest estiu, per exemple, es van robar 50.000 litres d'oli a granel a Còrdova, valorats en mig milió d'euros, però els pagesos també estan preocupats per l'augment de robatoris de la matèria primera, les olives.

La Guàrdia Civil ha intervingut 73.350 quilos d'olives robades a Sevilla, que també tenen un valor calculat de mig milió d'euros. Han detingut dotze persones i n'hi ha onze més d'investigades per la presumpta participació en el robatori i la compravenda, en dues operacions connectades. 

En un primer moment, els agents van investigar un grup de persones per la seva possible implicació en el robatori de coure en instal·lacions de reg de cultiu i van comprovar que el líder del grup també sostreia grans quantitats d'olives, que lliurava en un magatzem del municipi de Pilas, a Sevilla, de forma clandestina, a altes hores de la nit i amb la porta tancada.

El propietari del negoci introduïa les olives directament en salmorra perquè així no les detectessin a la zona de pesatge i emmagatzematge durant les inspeccions. Hi ha 374 bidons immobilitzats per la Guàrdia Civil, segons han informat en un comunicat.

Se n'han interceptat 374 bidons (Guàrdia Civil)

Dotze detinguts

Al setembre es va detenir vuit membres d'aquest grup, que es dedicava a robar en explotacions agrícoles, i en una segona fase, es va detenir també la persona que portava el magatzem, després d'una inspecció i un escorcoll. Quatre fills seus estan investigats, per col·laborar en la compra i la preparació de les olives robades per tal de posar-les ràpidament al mercat.

Hi ha tres persones més detingudes i set més d'investigades per la seva presumpta participació en la compravenda d'olives.

Un magatzem amb antecedents

El centre de compra de les olives, que ja havia estat sancionat anteriorment, ha quedat tancat. El propietari tenia un ampli historial d'antecedents per comprar oliva robada.

Dimecres, van interceptar allà mateix dos cotxes que portaven 1.270 quilos d'olives robades i es va detenir tres persones.

La Guàrdia Civil va sorprendre tres persones robant olives a la localitat sevillana d'Arahal, que van fugir en dos vehicles. Els agents van sospitar que podien anar al magatzem que havia estat clausurat uns dies abans i, efectivament, allà els van poder detenir. Les olives, de la varietat pomal, tindrien un preu de mercat de 2.400 euros.

 

ARXIVAT A:
AlimentacióGuàrdia Civil
Anar al contingut