El líder de Ciutadans, Albert Rivera
El líder de Ciutadans, Albert Rivera
Madrid

Rivera: "Un congrés del PSOE al desembre ens apropa més al bloqueig"

Rivera considera que el PSOE té la clau i ara toca als socialistes decidir quin paper volen fer

RedaccióActualitzat

L'endemà dels mals resultats obtinguts per Ciutadans a les eleccions de Galícia i el País Basc, on no han aconseguit representació parlamentària, el líder de la formació taronja, Albert Rivera, ha admès que "no són uns bons resultats" i no han "complert els objectius".

Rivera, però, considera que els resultats poden tenir conseqüències en d'altres partits a nivell nacional i ha insistit que C's són el parit del "sí" i que han fet tot el possible per desbloquejar l'estat:

"Som el partit del 'sí'. Hem pactat amb els dos partits proposats pel rei. Ciutadans ha fet tot el possible per desbloquejar la situació que viu Espanya. Toca al PP i al PSOE asseure's a taula".

En qualsevol cas, Rivera considera que el PSOE té la clau i ara toca als socialistes decidir quin paper volen tenir: si negocia per sortir del bloqueig o "lliura una batalla interna". Per això, li reclama sentit d'estat:

"Esperem que el PSOE pensi més en Espanya que en el seu partit, -tot i que sabem que tenen crisi interna profunda-, pensi més en el desbloqueig, tinguin sentit d'estat, que s'asseguin a negociar i posin en marxa el país".

Ara bé, Rivera considera que la voluntat del líder socialista, Pedro Sánchez, de convocar un congrés federal al desembre posa el país "més a prop del bloqueig" que de la solució i apropa la possibilitat de noves eleccions. Amb tot, confia que el comitè federal del PSOE del cap de setmana vinent decideixi no entrar en aquest debat intern i l'ajorni.

Per Rivera, hi ha 100 reformes comunes que Rajoy i Sánchez "han firmat amb nosaltres" i que, segons conclou, "són una bona base de negociació".

D'altra banda, ha reclamat treballar per un nou model laboral "preparat, flexible i que s'adapti".

Anar al contingut