Rajoy i Rivera se saluden abans de la reunió de la setmana passada (EFE)
Rajoy i Rivera se saluden abans de la reunió de la setmana passada (EFE)
Madrid

Rivera manté l'abstenció en la investidura i es mostra disposat a negociar els pressupostos

El líder de Ciutadans demana a Rajoy que fixi una data per a la investidura i ha pressionat els socialistes perquè facilitin l'elecció de Rajoy perquè, si no, "Espanya està condemnada a una crisi institucional i de bloqueig sense precedents"

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha continuat aquest dimecres amb Albert Rivera la roda de contactes per intentar desbloquejar la investidura i evitar unes noves eleccions. En acabar, el líder de Ciutadans ha confirmat la seva abstenció en la investidura i ha assegurat que Rajoy no li ha demanat explícitament un sí.

Rivera, que ha exhibit sintonia amb el president espanyol en funcions, s'ha mostrat disposat a negociar en qüestions clau com els pressupostos i el sostre de dèficit, "per facilitar que el país es posi en marxa".

"Per a qualsevol cosa, si és pel bé d'Espanya, som aquí".

Després de demanar a Rajoy que fixi una data per a la investidura, ja que des de Ciutadans assumeixen que no hi ha alternativa i és el candidat del rei, Rivera ha pressionat els socialistes perquè facilitin l'elecció de Rajoy perquè, si no, "Espanya està condemnada a una crisi institucional sense precedents".

"És evident que si el senyor Sánchez continua en el no i en el no; continua sent inflexible i immobilista; Espanya està condemnada al bloqueig institucional i a una crisi institucional sense precedents".

En la mateixa línia, fa una crida als partits de l'oposició perquè deixin formar un govern si ells no ho poden fer:

"El que tots hem de defensar és l'interès general d'Espanya, per sobre de les sigles dels nostres partits. En aquest moment, crec que hi hauria d'haver una reflexió dels partits de l'oposició per ser conscients que, si tu no pots governar, no pots anar a la investidura, no tens majoria, almenys s'ha de permetre que algú governi, que hi hagi legislatura i que hi hagi possibilitat que aquest país es posi en marxa".

Rivera també ha anunciat un principi d'acord per fer un pacte entre els partits constitucionalistes a favor de la unitat d'Espanya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut