Madrid

Rivera adverteix Sánchez que, si no s'absté, "portarà a unes terceres eleccions"

El lehendakari també avisa el PSOE que té "dues opcions" si no vol unes terceres eleccions: facilitar un govern del PP o presentar la seva pròpia candidatura

Actualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha tornat a avisar el PSOE que, si manté la negativa a facilitar la investidura de Mariano Rajoy, "hi haurà bloqueig" i "portarà a unes terceres eleccions". En la roda de premsa posterior a la reunió del comitè executiu del partit, Rivera ha destacat la importància de la reunió que mantindran aquest dimarts els líders de PP i PSOE, Rajoy i Pedro Sánchez, perquè ha dit que són "els dos partits que poden desencallar la situació".

El líder de C's ha demanat a Rajoy que aclareixi si es presentarà o no a la investidura i, a Sánchez, que digui si està disposat a negociar la seva abstenció, perquè només d'aquesta manera podrà haver-hi "govern, legislatura i reformes". En aquest sentit, ha obert la porta a participar en una taula de diàleg que ajudi a "buscar acords entre els tres partits", en referència a la formació taronja, PP i PSOE.

"No ens cauen els anells per donar un cop de mà, però una altra cosa és que nosaltres decidim per al PSOE. El PSOE ha de decidir per si mateix."

Pel que fa a la seva trobada de Rajoy d'aquest dimecres, Rivera ha dit que hi anirà amb la intenció d'"escoltar" i saber si, finalment, el candidat del PP "respectarà la Constitució" presentant-se a la investidura com a candidat proposat pel rei. Relacionant-ho amb la situació a Catalunya, Rivera ha apuntat que plantejarà a Rajoy un "pacte per a Espanya i per a la unió" perquè creu que "no ha d'haver-hi fissures" en la defensa de la integritat de l'Estat.

Urkullu: "Si el PSOE no vol unes terceres eleccions, té dues opcions"

Rivera no ha estat l'únic que ha pressionat els socialistes. El lehendakari, Íñigo Urkullu, ha dit que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, té "dues opcions" si no vol unes terceres eleccions: facilitar un govern del PP o presentar la seva pròpia candidatura. El president basc ha indicat que la "responsabilitat" d'arribar a acords per a la formació de govern correspon al líder del PP, una cosa que, segons ha dit, "no està aconseguint".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut