Madrid

Sánchez: "Surto més preocupat del que he entrat; Rajoy no m'ha aclarit si es presentarà a la investidura"

El líder del PSOE afirma que "l'esquerra farà oposició" i no donarà suport a la dreta

RedaccióActualitzat

Després de reunir-se durant una hora amb el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, al Congrés dels Diputats, el líder socialista Pedro Sánchez ha dit que ha sortit de la reunió "més preocupat" del que hi ha entrat:

"Surto més preocupat del que he entrat. No només perquè no té ni un escó més 35 dies després de les eleccions, sinó perquè tampoc m'ha aclarit si es presentarà a la investidura".

Sánchez ha exigit al líder dels populars que "assumeixi la responsabilitat i es posi a treballar amb els seus aliats potencials". En aquest sentit, ha exigit que es posin d'acord les dretes:

"Que es posin d'acord la dretes, com han fet a la mesa Congrés. L'esquerra no donarà suport a la dreta. Que camini en la via dels 179. Té una minoria majoritària i el que ha de fer a l'agost és parlar amb les forces de centredreta per articular la majoria parlamentària".

Així doncs, ha emplaçat la dreta a posar-se d'acord, ha sentenciat que "l'esquerra farà oposició" i s'ha preguntat:

"Si la dreta diu no, per què les esquerres han de donar suport a la dreta?"


Després de reiterar que no hi donaran suport, el líder del PSOE ha explicat que Rajoy li ha ofert una gran coalició que els socialistes no acceptaran:

"Rajoy m'ha ofert una gran coalició, No acceptarem; som l'alternativa. No donarem suport a allò que volem canviar".

Amb tot, assegura que portaran a terme una oposició "útil" i "responsable" en els grans temes d'Estat:

"Quan comenci a caminar la legislatura treballarem per les grans polítiques i els grans acords, com les pensions. Farem una oposició útil, responsable".

Pel líder del PSOE, la responsabilitat de Rajoy és presentar-se a la investidura i esvair dubtes de quan es farà.

Sánchez, finalment, ha urgit Rajoy a constituir un govern com abans millor per "consolidar la recuperació econòmica i la creació de feina"; una legislatura que també servís per "consolidar l'estat de benestar, resoldre la crisi territorial i regenerar la vida democràtica del nostre país per fent front a la corrupció".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut