El líder de Ciutadans, Albert Rivera
El líder de Ciutadans, Albert Rivera
Madrid

Rivera afirma que Mas utilitzarà la seva imputació pel 9-N per obtenir el suport de la CUP a la seva investidura

El líder de Ciutadans considera que Rajoy "no està capacitat per obrir una nova etapa política"

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, està convençut que el president en funcions, Artur Mas, utilitzarà la seva imputació pel procés participatiu del 9-N per aconseguir el suport de la CUP a la seva investidura. "Quan a algú l'imputen i el criden a declarar és perquè presumptament hi ha un delicte al darrere i la justícia actua", i això és una cosa que Mas "utilitzarà per intentar aconseguir el suport de les CUP", ha assegurat Rivera en declaracions a TVE.

Després de mostrar-se "d'acord" amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "cal complir les lleis a Catalunya i a tot Espanya", el líder de C's considera necessari "oferir un projecte de renovació del projecte comú espanyol", que "a dia d'avui el govern no està oferint". És més, creu que Rajoy "no està capacitat per obrir una nova etapa política". I és que, per Rivera, "hi ha molts espanyols que no els agrada la justícia polititzada, el fracàs de l'educació o la corrupció".

El líder de Ciutadans, a més, ha manifestat que hi ha articles de la Constitució que poden millorar l'arquitectura institucional, tot i que no cal convertir-la en la "vareta màgica". En aquest sentit, ha avançat que a finals d'octubre presentarà un document "no només de la Constitució, sinó de la llei del poder judicial, el Tribunal Constitucional, de la llei electoral i de partits" perquè "qui pensi que canviant un article de la Carta Magna s'acabarà la corrupció o l'atur s'equivoca". Precisament, el líder de C's creu que "aquest és el problema del PSOE" perquè planteja la solució als problemes d'Espanya a l'"única carta de la Constitució", i "això no és cert".

Rivera també ha dit que no ha vingut a la política a fer amics i, després d'assegurar que tant Rajoy com el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez,  "són dues figures a respectar", ha afirmat que sempre tindrà "una relació fluida" amb ells. Tot i això, admet que després dels bons resultats que han obtingut a les eleccions de Catalunya "no hi ha hagut contacte. Cap relació, ni felicitacions, ni trucades."

El líder de C's, finalment, conclou que tant el PSOE com el PP estan "tocats" després dels resultats de les eleccions catalanes i haurien de "fer autocrítica".

Anar al contingut