Sils

Revoquen la pensió a l'assassí de la cuinera de Sils, que haurà de tornar el que havia cobrat

La Seguretat Social retirarà la pensió de viudetat a Llorenç Morell, condemnat per l'assassinat de la seva dona, Consol Galceran, una de les populars cuineres de Sils, el juliol del 2005. En un comunicat, també informa que reclamarà legalment els imports que l'home ha percebut des de llavors, uns 40.000 euros, i que investigarà com ha pogut cobrar la pensió durant més de sis anys, en contra de la norma aprovada per la mateixa Seguretat Social.

RedaccióActualitzat
Tot i això, l'ens avança que Llorenç Morell no constava en la base de dades que recull totes les sentències condemnatòries per morts de violència de gènere, creada el 2008 i on consten 16.062 sentències dictades. Aquestes dades es creuen automàticament amb els homes perceptors de pensions de viudetat per evitar casos d'aquest tipus.

Segons la SS, la revocació ha estat immediata una vegada l'Audiència ha informat l'Institut Nacional de la Seguretat Social de Girona que l'home estava condemnat per violència de gènere.

Llorenç Morell va ser condemnat a 18 anys per la mort de la cuinera de Sils Consol Galceran, la seva esposa, i des de l'endemà del crim Morell ha rebut com a vidu al voltant de 590 euros al mes. Tot i guanyar diners, no se'l pot embargar perquè faci front a les indemnitzacions als familiars que marca la sentència, perquè cobra menys del salari mínim interprofessional.

Es dóna el cas que el Ministeri de Treball, que li pagava la pensió a través de la Seguretat Social, va exercir l'acusació al judici, a través de la seva delegació especial contra la violència de gènere. La llei estableix clarament que, en casos com aquest, l'assassí no pot ser beneficiari de l'ajut. Els fets havien estat denunciats pels germans de la víctima, a través del seu advocat.


Anar al contingut