Barcelona

Retrets d'electoralisme i falta de credibilitat a les promeses econòmiques de PSOE i PP

Els partits catalans han qualificat d'electoralista la mesura de tornar 400 euros a tots els contribuents que paguen impost de la renda anunciada per José Luis Rodríguez Zapatero. Convergència i Unió ha demanat al president del govern que abaixi els impostos abans de les eleccions del 9 de març, i Esquerra Republicana i Iniciativa han coincidit a qualificar de "subhasta electoral" les promeses de rebaixes fiscals "gens creïbles" que anuncien tant socialistes com populars.

Actualitzat

El cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha acusat Zapatero de jugar amb la gent. "Si vol abaixar els impostos i és qui governa, que no digui que els abaixarà si guanya, que ho faci ara", denuncia el democratacristià. El candidat de CiU insta el president espanyol a "fer immediatament" el que ja pot aplicar i que si torna a guanyar que faci altres coses.

El candidat d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha afirmat: "Estem assistint a una autèntica subhasta social de propostes de reformes fiscals". "Però en aquests últims quatre anys, Zapatero ha impulsat una reforma de l'impost de la renda i una reforma fiscal, amb el suport de la dreta i de CiU, gens progressives", ha recordat. Segons Ridao, "en aquests moments les propostes del PSOE, com les del PP, no són gens creïbles".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el candidat d'ICV al Congrés, Joan Herrera, que ha denunciat que "tothom anuncia rebaixes fiscals i diu que, a més, hi haurà més serveis socials, i és impossible". "Avui estem en una subhasta electoral en què tothom està anunciant rebaixes d'impostos, en un país en el qual els rics gairebé no paguen impostos. En aquesta campanya electoral estan intentant aixecar la camisa a la gent", ha assegurat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut