Tren de Rodalies
Tren de Rodalies
Barcelona

Retards a Rodalies per dos atropellaments a Sant Adrià de Besòs i a Montcada i Reixac

Les demores a les línies R1, RG1, R2, R2 Nord i R11 han arribat a superar els 60 minuts

RedaccióActualitzat

Diverses línies de Rodalies han patit retards de prop d'una hora a causa de dos atropellaments que hi ha hagut a primera hora d'aquest dilluns a la tarda a Sant Adrià de Besòs i a Montcada i Reixac.

Segons ha informat Renfe, el primer atropellament ha passat a l'estació de Sant Adrià, en un tren que havia sortit de Blanes i anava a l'Hospitalet de Llobregat. El succés ha obligat a interrompre una estona la circulació per doble via entre aquesta estació i el Clot-Aragó, encara que ja s'ha restablert.

Com a conseqüència, segons la Generalitat, s'han registrat retards de més de 60 minuts a les línies R1, RG1, R2, R2 Nord i R11. En el cas de l'R2, R2 Nord i R11, el servei també ha quedat alterat per un altre atropellament a Montcada i Reixac, que també ha obligat a circular per via única fins a mitja tarda.

 

En aquest cas, un tren que havia sortit de Granollers en direcció a Castelldefels ha atropellat una persona quan faltaven pocs minuts per les 3 de la tarda en el tram entre Montcada i Sant Andreu Comtal.

Montcada en culpa Foment i Adif

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha acusat el Ministeri de Foment i Adif de ser els "culpables directes" de l'atropellament per no haver soterrat les vies. En un comunicat, l'alcaldessa, Laura Campos, s'ha queixat que no hagin respost a la petició del consistori d'incloure una partida per a aquest projecte als pressupostos de l'Estat pel 2017, tot i que l'exministra Ana Pastor s'hi va comprometre.

L'Ajuntament i la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total han convocat una concentració per aquest dimarts, a les 18.30, davant del pas a nivell on hi ha hagut l'atropellament, al carrer Pasqual.

Anar al contingut