Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona observa els sis cadells de gos requisats
La Guàrdia Urbana ha intervingut el local, a qui se li obrirà un expedient sancionador (Guàrdia Urbana)

Rescaten sis cadells de gos malalts que feien servir per fer ioga a Barcelona

El local aprofitava l'activitat com a aparador per vendre els animals

RedaccióActualitzat

Organitzaven classes de ioga amb cadells de gos i, de passada, oferien els animals als clients per comprar-los. Era el reclam d'un centre de ioga de Barcelona, al barri de Sant Martí, que ara serà sancionat per una activitat il·legal com és aquest sistema de comercialització d'animals. 

A partir de la denúncia d'una entitat animalista, tècnics del departament de Gestió i Protecció dels Animals de l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb agents de la Guàrdia Urbana, han intervingut sis cadells del local, situat a l'avinguda Meridiana. 

Els animals tenen pocs mesos d'edat i presenten irregularitats en la seva identificació. Quatre dels cadells provenen de països de fora de la Unió Europea amb passaports manipulats. Tampoc han pogut certificar que han rebut la pauta de vacunes contra la ràbia corresponent.

A més, han donat positiu de giardiosi, una malaltia intestinal de propagació molt ràpida, tant entre animals com entre persones, que provoca fortes diarrees i pot esdevenir una malaltia crònica en els cadells.

Els cadells, que facilitava al negoci de ioga un establiment d'animals proper, són ara el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB). 

El mes de setembre passat, l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, van desmantellar una xarxa criminal organitzada dedicada al comerç il·legal d'animals de companyia. L'operació va finalitzar amb tretze persones detingudes i més de 400 animals recuperats.

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut