Què passa amb els 350 cadells de gossos rescatats d'una xarxa de tràfic d'animals?

Els gossos, la majoria de raça beagle, husky o border collie, estan sota custòdia de les protectores, a l'espera que el jutge n'autoritzi l'adopció

RedaccióActualitzat

Una operació policial a Catalunya i a Madrid va decomissar dimecres 350 gossos criats per una xarxa dedicada al comerç il·legal d'animals de companyia. Hem volgut saber què passa amb aquests cadells, si es poden adoptar o no. 

La majoria són de raça Beagle, Husky o Border Collie i el seu preu al mercat negre varia entre els 500 i els 1.200 euros. Ara, diverses protectores se'ls han hagut de quedar mentre duri la instrucció judicial. 

Fins que el jutge no autoritzi la seva adopció, la custòdia la té la protectora.

A Mataró, se n'han hagut de fer càrrec de més de 90 animals, entre gossos i gats, però en visitar la protectora n'hem vist bastants menys.

La veterinària Gemma Morell Puigmartí ha explicat que han demanat al jutge que autoritzi l'acollida temporal dels gossos perquè no donaven a l'abast.

Asseguren que hi ha hagut molta demanda perquè els animals eren de raça: "Ens han arribat gossos de raça cadells, que són un bombonet, i sense fer cap crida molta gent ha vingut a demanar per ells."

La Soe Sedeño, que s'ha endut un gos a casa, ha destacat la importància d'acollir el gos: "Ens han fet preguntes molt rellevants perquè no estem adquirint una joguina. Per exemple, qui es faria càrrec del gos si el responsable mor o si la parella que l'acull es separa."

La Soe Sedeño abans de marxar a casa amb el gos que ha acollit (CCMA)


Altres protectores d'animals s'han fet càrrec de la resta de cadells. A Caldes de Montbui n'hi ha una trentena, però no els volen donar en acollida fins que no hagin passat la quarantena i el jutge n'autoritzi l'adopció definitiva: "No seria bo que un cop hi hagi sentència, dictin que els gossos han de tornar al criador o a un altre centre. El millor per al gos és que la família que l'acull, l'adopti."

 

Presó provisional per al cap de la banda

Aquest divendres el Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per al presumpte cap de la xarxa criminal de tràfic il·legal d'animals de companyia. 

Es van detenir quatre persones més --ara en llibertat amb mesures cautelars-- per maltractament animal continuat, delicte continuat d'estafa, delicte continuat de falsedat documental, intrusisme professional, blanqueig de capitals i pertinença a organització o grup criminal. 

La policia creu que l'organització criminal estava activa des de feia més de vuit anys.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut