Imatge dels integrants de La Manada, durant els Sanfermines
Imatge dels integrants de La Manada, durant els Sanfermines

Reoberta la causa contra els detectius que van espiar la víctima de La Manada

L'Audiència veu indicis de delicte en l'actuació dels dos detectius que haurien accedit a la identitat i el domicili de la jove que van violar en grup els Sanfermines del 2016

AgènciesActualitzat

L'Audiència Provincial de Madrid ha ordenat la reobertura de la causa contra els dos detectius que presumptament van espiar la jove violada per La Manada en els Sanfermines. La mare d'un dels condemnats va contractar els detectius per intentar demostrar que la noia feia vida "normal" durant l'estiu del 2016, després de l'agressió.

En una interlocutòria, els magistrats de l'Audiència estimen el recurs de l'advocada de la jove i revoquen el sobreseïment provisional dictat pel Jutjat d'Instrucció 40 de Madrid, que va considerar que no es va cometre cap delicte de revelació de secrets ni contra la intimitat personal perquè els detectius van recollir dades en llocs públics.

 

En canvi, l'Audiència sí que veu "indicis de delicte" en l'actuació dels detectius. La interlocutòria assenyala que els detectius "no només van accedir a la identitat i el domicili de la víctima, que havia d'estar protegit pel secret sumarial, sinó que en el curs de la investigació van accedir a xats privats i també a la piscina del seu domicili, sense consentiment" per fer-hi fotografies.

El text afegeix que "la víctima hauria hagut d'estar protegida en la seva intimitat i dignitat" durant el procés i per part d'aquells que "tenen l'obligació legal de garantir aquesta protecció".

 

A més, conclouen que els fets denunciats encaixen en l'article 197.1 del Codi Penal en haver-hi "la captació no consentida d'imatges de contingut explícitament sexual de persones menors de 16 que no estan en condicions de maduresa per consentir".

El Tribunal Suprem va condemnar els integrants de La Manada a 15 anys de presó per violar en grup una noia en les festes dels Sanfermines de l'any 2016.

 

 

ARXIVAT A:
La ManadaJudicialAgressió sexual
Anar al contingut