Va ser violació: el Suprem augmenta la condemna a La Manada de 9 a 15 anys de presó

L'alt tribunal assegura que la víctima mai va consentir els actes sexuals i que va adoptar una actitud de sotmetiment per la por i l'angoixa que vivia

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha decidit per unanimitat que el cas de La Manada va ser violació. Poc després de la vista celebrada aquest matí per revisar la sentència per abús sexual, l'alt tribunal ha decidit augmentar la condemna per als cinc acusats de 9 a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació amb els agreujants de tracte vexatori i d'actuació conjunta, en comptes d'abús sexual.

A més, els magistrats han augmentat l'import de la indemnització per responsabilitat civil a la víctima fins als 100.000 euros.

El Suprem considera incorrecta la qualificació del delicte del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que ho havia deixat en un delicte d'abús sexual i considera provat que hi va haver violació. Els magistrats creuen que el relat dels fets descriu un "autèntic escenari intimidatori" que van portar la víctima a una actitud de sotmetiment davant l'angoixa que tenia, i que en cap moment no hi va haver consentiment de la víctima.

El Tribunal també entén que hi ha dos agreujants: d'una banda, el tracte vexatori o degradant a la víctima, ja que considera que va patir diverses penetracions alhora i que a més va ser gravada. I de l'altra, el fet que va ser una actuació conjunta de dues o més persones contra la víctima.

Fruit d'aquesta situació, el Suprem agreuja també la tipificació del robatori del mòbil de la víctima que en la primera sentència van considerar que es tractava d'un furt. Ara, i tenint en compte que ha quedat acreditada la situació intimidatòria, ho eleva fins a robatori amb intimidació i imposa una condemna de 2 anys més de presó per al membre de La Manada autor del robatori.

La vista s'ha celebrat sense els acusats, que en aquell moment encara estaven en llibertat.

La fiscal del cas, Isabel Rodríguez, ha defensat durant la vista que es va cometre una "violació continuada" i que es va utilitzar "la força intimidatòria suficient" contra la víctima. L'advocat de la víctima, Carlos Bacaicoa, ha reiterat la seva petició de condemna, que era com la del Ministeri Públic i la resta d'acusacions: de 18 anys i 9 mesos de presó.

En canvi, la defensa ha insistit a demanar l'absolució dels acusats. Agustín Martínez Becerra ha argumentat que els seus defensats no han tingut un judici just i que "no hi va haver ni intimidació ni violència". "Tampoc indicis d'abús sexual", ha afegit.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualLa Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut