Condemnat a dos anys i un dia de presó per publicar una foto de la víctima de la Manadasió?
Els cinc de La Manada durant els Sanfermines de Pamplona

Haver espiat la víctima de la violació de La Manada no és delicte, segons un jutge

Un jutjat de Madrid arxiva la causa contra els detectius que un dels violadors va contractar per provar que la víctima feia vida "normal"

Redacció/AgènciesActualitzat

Haver espiat la víctima de la violació de La Manada no és delicte. Així ho ha considerat un jutge després d'haver arxivat la causa contra els detectius que haurien espiat la víctima de la violació en grup, contractats per la defensa dels condemnats per provar que feia vida "normal" després de la violació.

Segons ha avançat El Periódico, el jutjat d'Instrucció 40 de Madrid considera que no es va cometre delicte de revelació de secrets ni contra la intimitat de la jove, quan es van fer els seguiments per encàrrec de la defensa l'estiu del 2016.

Els detectius van seguir la víctima quan intentava recuperar la seva vida després de l'agressió i van determinar que "fumava, sortia de marxa i anava a prendre un cafè amb els seus amics".

"Porta una vida pròpia d'una persona de la seva edat", deia l'escrit

L'advocada de la jove ho va denunciar perquè els detectius no només havien actuat en espais públics, sinó també en l'àmbit privat de la seva família i amics. Però el magistrat  Enrique de la Hoz entén ara que no es va cometre delicte de revelació de secrets ni contra la intimitat de la jove i ha arxivat la denúncia.

Quatre membres de La Manada, condemnats per abusos a una noia a Còrdoba
El judici a quatre membres de La Manada per haver abusat d'una noia a Pozoblanco (EFE)
ARXIVAT A:
La ManadaJudicial
Anar al contingut