Tallada la circulació de l'AVE Barcelona-Figueres i retards en la línia a Madrid
Imatge d'arxiu de la línia Barcelona-Figueres (CCMA)

Renfe ofereix wifi i cinema i sèries a la carta a l'AVE Madrid-Barcelona-Figueres

A partir d'aquest dilluns, Renfe oferirà wifi als seus passatgers d'AVE amb PlayRenfe, un programa que estarà disponible en gairebé 3.000 serveis de tren al mes

RedaccióActualitzat

Renfe oferirà a partir d'aquest dilluns, 1 d'abril, wifi a l'AVE Madrid-Barcelona-Figueres Vilafant a través del programa PlayRenfe, que inclou connectivitat i televisió en directe de destacats esdeveniments esportius, estrenes de cinema, sèries, música i llibres, segons que informa la companyia ferroviària.

PlayRenfe respon a l'estratègia de transformació digital i innovació de la companyia, que oferirà continguts exclusius per a cada tipus de viatger, així com nous serveis.

Aquest nou servei gratuït, però, no estarà disponible per al 100% dels trens fins a final d'any, quan estigui finalitzada la instal·lació en tots els trens que fan aquest recorregut. Estarà disponible en gairebé 3.000 serveis de tren al mes.

 

 

Per accedir a PlayRenfe els viatgers poden descarregar als seus dispositius mòbils una aplicació. Hi haurà dos tipus d'accés: Bàsic i Prèmium, lligats al programa de fidelització de punts +Renfe i a la classe escollida per viatjar. A més, l'app també permetrà accedir a altres serveis com consultar horaris o venda de bitllets.

El nou servei també s'oferirà en els trens AVE de llarga distància entre Catalunya i Andalusia, així com en els trajectes Madrid-Sevilla, Madrid-Màlaga i Madrid-Barcelona-Marsella.

 

 


Connectivitat als més de 1.600 km de xarxa ferroviària

El projecte ha suposat un repte per a Renfe i Telefónica. Segons expliquen, s'han trobat amb dues dificultats tècniques principals.

Per una banda, han hagut de fer un desplegament de xarxa específic per poder donar connectivitat als més de 1.600 km de xarxa ferroviària d'alta velocitat.

I, per altra banda, destaquen la complexitat que s'han trobat a la infraestructura del mateix tren. S'han afegit antenes de satèl·lit als trens, la qual cosa ha obligat a tornar a homologar legalment els trens modificats.

 

ARXIVAT A:
MobilitatAVE
Anar al contingut