Relleu al capdavant de l'ICF: plega el conseller delegat després de la crisi pels avals
Rètol de l'ICF a la seu del Departament d'Economia (TV3)

Relleu al capdavant de l'ICF: plega el conseller delegat després de la crisi pels avals

Víctor Guardiola deixa el càrrec "per motius personals", diu el govern, després de la crisi pels avals de la Generalitat als investigats pel Tribunal de Comptes

RedaccióActualitzat

Relleu al capdavant de l'Institut Català de Finances (ICF). El fins ara conseller delegat, Víctor Guardiola, ha deixat el càrrec "per motius personals", segons el govern, que ja ha nomenat el seu successor, Jordi Òliva.

El canvi a l'ICF arriba després de la crisi d'aquest estiu pels avals de 5,4 milions d'euros que el Tribunal de Comptes demanava a diversos alts càrrecs dels governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont i a aquests dos expresidents de la Generalitat, als quals acusa d'haver gastat aquests diners de manera irregular per promoure el procés a l'estranger.

Ví­ctor Guardiola dimiteix com a conseller delegat de l'ICF
Víctor Guardiola, el gener d'aquest any, poc abans de convertir-se en conseller delegat de l'ICF (ACN/Vicepresidència)

L'ICF els va voler avalar amb un fons de 10 milions d'euros constituït mitjançant un decret llei del govern, una opció tombada aquest octubre per aquest òrgan de fiscalització dels comptes públics que depèn de les Corts Espanyoles (Congrés dels Diputats i Senat)..

Guardiola es va abstenir en la votació dels avals, que també va causar la sortida de tres consellers, que van dimitir abans que es produís.


Nou mesos en el càrrec

Víctor Guardiola era conseller delegat de l'ICF des de l'1 de febrer d'aquest any; ha estat nou mesos justos en el càrrec, al qual va ser nomenat arran de la jubilació de Ramon Sanromà.

Abans, Guardiola havia treballat sobretot a CaixaBank, on va ocupar càrrecs directius en diferents àmbits territorials i sectorials, entre els quals destaca la seva etapa com a director de l'àrea d'empreses.

Façana del Departament d'Economia de la Generalitat (TV3)

El seu successor, Jordi Òliva, també ha treballat a CaixaBank, on ha estat director de negoci institucional durant els últims set anys. Abans havia treballat a Deutsche Bank.

Òliva, que es convertirà en membre de la junta de govern i conseller delegat de l'ICF aquest dimecres, 3 de novembre, també té experiència en el sector públic, perquè va ser director general de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat, durant el temps que Andreu Mas-Colell -un dels investigats ara pel Tribunal de Comptes- va ser conseller d'Economia i Coneixement.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut