Una imatge de la Zoey, al cotxe de la família que l'ha pogut recuperar
Una imatge de la Zoey, al cotxe de la família que l'ha pogut recuperar (San Joaquin County Sheriffs Office)

Recuperen la Zoey, la gossa que havien perdut fa 12 anys, gràcies a una trucada anònima

Una trucada va alertar la policia que algú havia abandonat un animal i, amb el xip, van veure que era la Zoey, a qui la família ja no confiava retrobar

Actualitzat

La Zoey, una gossa que havia desaparegut fa 12 anys, s'ha pogut reunir amb els seus amos, que ja havien perdut les esperances de retrobar-la. Els fets han passat a Califòrnia, als Estats Units.

Una trucada anònima va alertar la policia que havia vist un vehicle que abandonava un animal, que semblava vell i malalt, en uns terrenys rurals propers a la localitat de Stockton.

Un agent de la policia va escanejar el microxip i va descobrir que la gossa constava com a desapareguda des del 2010.

L'oficial Brandon Levin va obtenir les dades dels propietaris i els va contactar. Ja no vivien a la mateixa població, però encara tenien el mateix número de mòbil. La família "va rebre la notícia completament en xoc".

La propietària de la Zoey, Michelle, estava eufòrica i "molt emocionada" en el moment de recollir-la. En un vídeo d'un minut que va publicar divendres passat l'oficina del xèrif del comtat a Facebook, diu: "Ja no esperàvem trobar-la."
 

La desaparició de la Zoey

Quan la gossa era un cadell i vivia en una protectora d'animals la família la va adoptar, tant a ella com a la seva germana. Va viure amb ells només uns 6 mesos a la població californiana de Lafayette.

Expliquen que el 2010, quan la Zoey tenia un any, van sortir a comprar durant uns 20 minuts i, quan van tornar, ja no hi era.

En no trobar ni rastre de la Zoey durant tants anys, el 2015 l'empresa que s'encarrega del registre dels microxips l'havia donat per morta, segons la mateixa oficina del xèrif del comtat.

Finalment, ha acabat apareixent de la manera més inesperada, a uns 100 quilòmetres d'on s'havia esfumat fa més d'una dècada.

La propietària ha assegurat: "Estic molt contenta d'haver-la pogut recuperar. Ara farem que es posi bona i que visqui amb nosaltres la resta de la seva vida".

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut