Imatge dels quadres recuperats pels Mossos.
Els Mossos han recuperat prop de 340 objectes. (Font: ACN)

Recuperades a la Cerdanya 340 peces d'art robades, entre les quals obres de Picasso o Sorolla

Desmantellat un grup que es dedicava al robatori i venda d'obres d'art i antiguitats a cases de segona residència de la Cerdanya. Hi ha 6 detinguts.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup que es dedicava al robatori i venda d'obres d'art i antiguitats a la Cerdanya. En total, han detingut 6 persones i han recuperat prop de 340 objectes, entre els quals hi ha obres de pintors com Picasso i Sorolla.

L'operatiu es va iniciar el passat mes de juny quan els Mossos van tenir coneixement d'un seguit de robatoris a l'interior de cinc cases de segona residència a Das, Alp i Estoll. A partir de la investigació, els agents han detingut un home com a presumpte autor de tretze robatoris amb força i cinc persones més que distribuïen els quadres.

En tots els assalts, els lladres van forçar finestres o panys de les portes per poder accedir a l'interior dels domicilis i, un cop a dins, robaven obres d'art i antiguitats. Fins i tot, en alguns casos, van desmuntar les làmines i van deixar els marcs per transportar-los més fàcilment.

A l'octubre hi va haver 8 robatoris més en altres pobles de la comarca utilitzant el mateix sistema. Poc després, es va detenir un home a Balaguer acusat dels 13 robatoris i, directament, es va poder detenir la resta de membres del grup. Tots ells estan acusats de vendre objectes sabent que eren robats.

S'han recuperat prop de 340 objectes com talles de fusta, antiguitats, quadres i litografies, entre les que n'hi ha de Picasso i Sorolla. De moment, s'estan fent les comprovacions per verificar-ne els autors i per concretar si són autèntiques. Tot i això, els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten noves detencions.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut