Foto "Lunch atop a Skyscrape" de Nova York
Es creu que la imatge titulada "Lunch atop a Skyscrape" estava preparada per a una campanya publicitària (Wikimedia Commons)

Recrear la foto més icònica de Nova York, la nova atracció turística a Manhattan

El Top of the Rock del Rockefeller Center ha estrenat una instal·lació que permet fer-se una foto sobre una biga a 259 metres d'altura, simulant la dels 11 treballadors del 1932

RedaccióActualitzat

Onze treballadors asseguts en una biga d'acer a 69 pisos d'alçada dinant sobre l'skyline de Nova York. És una de les fotos més icòniques de la ciutat nord-americana i ara, gairebé un segle després que es captés la imatge original, el 1932 al Rockefeller Center, els visitants tenen l'opció de reproduir-la.

La instal·lació, amb un mirador que visiten centenars de turistes cada dia, s'acaba d'inaugurar a l'anomenat Top of the Rock. Es tracta d'una estructura metàl·lica que simula una biga i permet asseure-s'hi, lligats, i fer-se una foto amb el fons de Manhattan real, amb el Central Park al centre.

L'entrada costa entre 40 i 55 dòlars per als adults i entre 34 i 49 dòlars per als infants.

 

Una foto preparada?

La fotografia que ha inspirat aquesta atracció es va fer el 20 de setembre del 1932, a la planta 69 de l'RCA Building --que acull el Rockefeller Center--, durant els últims mesos de la seva construcció. Estaven a 259 metres d'altura.

Es creu que "Lunch atop a Skyscrape" (Dinar dalt d'un gratacel) no és una foto improvisada. La imatge es va preparar prèviament; tot i que els treballadors són reals, es va organitzar per promocionar el seu nou gratacel.

L'edifici, d'estil art déco, té 70 pisos. És el vuitè més alt de Nova York i es va acabar el 1933, amb el nom de RCA Building. El 1980 va passar a ser el GE Building, conegut també com el 30 Rockefeller Plaza.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTurisme
Anar al contingut