Els gestors recomanen comprovar bé les dades de l'esborrany abans de donar-hi el vistiplau

Recomanacions per fer la declaració de la renda sense errors

Els gestors administratius adverteixen que cal comprovar els terminis d'aplicació de les mesures aprovades per la llei de pressupostos

Actualitzat

Els gestors administratius adverteixen que les mesures aprovades amb la llei de pressupostos tenen dates d'aplicació que poden induir a error.

La llei de pressupostos generals del 2018 aprovada al juliol preveu, entre d'altres mesures, que les mares treballadores es dedueixin 1.000 euros per les despeses pagades a l'escola bressol.

També es va aprovar que els contribuents amb cònjuges amb discapacitat i una renda anual inferior a 8.000 euros puguin rebre una bonificació de 1.200 euros anuals.

 

 

A la pràctica, però, aquestes dues mesures tenen uns terminis concrets.

Si es llegeix la lletra petita, en el cas de l'escola bressol, es comprova que va entrar en vigor amb caràcter retroactiu l'1 de gener.

Però la bonificació per cònjugues amb discapacitat va entrar en vigor a l'agost. Per tant, a la pràctica el contribuent només pot tenir una bonificació de 500 euros si el cònjugue té discapacitat i renda baixa.

Els gestors administratius alerten que la falta de retroactivitat dificulta l'aplicació d'algunes noves mesures i genera confusions i errors als contribuents.

També recorden que no s'ha de donar el vistiplau a l'esborrany fins que es comprovi bé que les dades són les correctes.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut