La intèrpret ha rebut un dels reconeixements molt emocionada i amb l'àvia al costat (Reuters/Isabel Infante)

Raye bat el rècord als Brit Awards i s'endú 6 guardons en una gala dominada per dones

La cantant és la primera dona que s'emporta el premi a millor compositora de l'any i Dua Lipa ha guanyat el guardó a la millor actuació pop

Arola Cumeras i BantulàActualitzat

La cantautora Raye ha fet història aquest dissabte a la nit a la cerimònia dels Brit Awards, els prestigiosos premis de música pop britànics. L'artista s'ha endut sis dels set premis als quals estava nominada, entre els quals el de millor artista de l'any. També és l'autora del millor àlbum, "My 21st Century Blues", i de la millor cançó, "Escapism", feta en col·laboració amb el raper nord-americà 070 Shake.

És un nou rècord de premis en una sola nit. La cantant, de 26 anys, també és la primera dona que s'emporta el premi a millor compositora de l'any. A més, es va imposar en l'apartat d'artista revelació i en la categoria d'R&B.

Raye treballa com a artista independent des del 2021, després d'haver denunciat desacords amb la seva discogràfica. La cantant ha agraït el reconeixement en un discurs entre llàgrimes i al costat de la seva àvia: 

"No sabeu el que significa per a mi. Estic molt orgullosa d'aquest àlbum i enamorada de la música. Tot el que sempre he volgut ser és artista i ara soc una artista amb un àlbum de l'any."

La cantant, de 26 anys, ha fet història perquè ha acumulat sis guardons (Reuters/Isabel Infante)

La cançó "Escapism", segons ha dit en diverses entrevistes, és una història sobre "els cors trencats i les fugides endavant, i va de com escapar-se de tot tan ràpidament com es pugui".


Ha estat una gala amb molt de ritme i color, on Dua Lipa s'ha endut el premi a millor actuació pop i Kylie Minogue el d'icona global.

Dua Lipa s'ha imposat en l'àmbit de millor actuació i ha desplegat una actuació plena de ritme (Reuters/Isabel Infante)
L'actuació de Kylie Minogue a l'O2 Arena de Londres (Reuters/Isabel Infante)

La banda de música electrònica Jungle ha guanyat el premi al grup de l'any i els rockers Bring Me the Horizon s'han imposat en la categoria de grup de rock o alternatiu. Tenen influències de grups com Chimaira, Deftones i altres grups d'estil metal.

Els de Sheffield han superat intèrprets llegendaris com The Rolling Stones i Blur. Aquests últims, amb tres nominacions, han marxat amb les mans buides.

La banda electrònica Jungle, distingida com a millor grup de l'any (Reuters/Isabel Infante)
 
El grup Bring Me the Horizon a la gala britànica (Reuters/Maja Smiejkowska)


Guardons en femení

Ha estat una nit dominada per dones. Més de la meitat de les candidatures, un 55%, ja havien recaigut en intèrprets femenines, fos en solitari o com a part d'un grup.

Aquelles categories de gènere neutre que s'han introduït des del 2022 es consoliden. La principal, la "d'artista de l'any", ara té 10 nominats després que se'n dupliqués el nombre. A la cerimònia de l'any passat els aspirants eren tots homes. 

La nord-americana SZA ha guanyat en la categoria d'artista internacional de l'any, també amb 10 nominats, i ha superat les cèlebres Taylor Swift i Miley Cyrus. La darrera s'ha emportat el premi a la millor cançó internacional de l'any amb l'èxit "Flowers".

Finalment, la banda de rock indie Boygenius ha guanyat com a millor grup internacional de l'any. La nit més important de la música britànica, que se celebra a Londres, està organitzada per la Indústria Fonogràfica Britànica (BPI).

ARXIVAT A:
CulturaMúsicaRegne Unit
Anar al contingut