Projecció del videoclip dels nens i nenes de l'Escola Ferrer al Meridiana Rock. ACN
Projecció del videoclip dels nens i nenes de l'Escola Ferrer al Meridiana Rock. ACN

Rap en català des de Ciutat Meridiana per normalitzar la llengua i reivindicar el barri

Estudiants d'una escola de Ciutat Meridiana han projectat el videoclip de la cançó que han fet en un taller de rap en català a Meridiana Rock, un projecte de Plataforma per la Llengua

Actualitzat

La segona edició del Meridiana Rock, el festival de música impulsat per Plataforma per la Llengua i Sunmusic BCN, ha presentat el videoclip d'una cançó que han fet estudiants de l'Escola Ferrer, del barri Ciutat Meridiana. La cançó és fruit d'un taller de rap en català i reivindica el barri amb valors vinculats amb l'antiracisme o el feminisme.

 

 

La presentació del videoclip s'ha fet davant els assistents del festival, al costat de les actuacions de Suu, Roba Estesa, Auxili o Doctor Prats. L'objectiu és normalitzar la llengua catalana en zones on es parla poc.

Minuts abans de pujar a l'escenari, els nens i nenes de l'Escola Ferrer han viscut moments de nervis. 

 

Projecció del videoclip dels nens i nenes de l'Escola Ferrer al Meridiana Rock. ACN

 

Winifer, una jove de Ciutat Meridiana, explica que alguns d'ells porten solament any vivint-hi i que no dominen la llengua, però el fet que els nens i nenes surtin a l'escenari amb el seu rap és una demostració de que sí que podran. Toni Camacho, el director de l'Escola, reivindica el paper que hi té el barri.

"Ells se l'estimen molt, han nasuct allà, i el paper del barri per ells ho és tot"

El projecte també pretén incentivar l'accés i la participació dels joves en projectes culturals amb associacions veinals del barri o dels del costat i amb persones nouvingudes. 

 

El Meridiana Rock promou la llengua catalana, a la fi de normalitzar-la també en els espais d'ocis dels joves. ACN

 

Orgullosos del seu barri

"No oblidis que la nostra opinió també compta", "expliquem el nostre barri i com és la seva gent perquè després no ens mirin malament" o "som el barri on al gent sua de valent" són algunes parts de la lletra. El taller ha estat en col·laboració amb el raper català Nel·lo C, que posa en valor el missatge que reivindiquen els nens i nenes en el rap.  

"Són nens que no tenen ni deu anys i són conscients de tantes coses... Hi ha gent que viu en una bombolla i aquests nois a l'edat que tenen són més adults que molts de nosaltres".

 

El protagonistes de la canço amb el Nel·lo C a l'escenari del Meridana Rock. ACN

 

En la cançó hi han deixat escrit un missatge antiracista, amb frases com "una persona negra és de color, això vol dir que jo soc transparent?" o "no importa el color de la teva pell, importa el que tinguis al cervell". També reivindiquen el feminisme, per poder "construir un demà sense masclisme" o denuncien les situacions que es viuen al seu barri com els desnonaments.

Un dels altres elements al que fan referència és al que anomenen papamòbil, un ascensor-escala inaugurat l'any 2007 que uneix 32 metres de desnivell del barri. "Més de mil graons", com senyalen els infants. Des de la seva inauguració, hi ha hagut queixes per una falta de manteniment, ja que les incidències o averies han estat regulars. 

Segons l'últim informe de l'Ajuntament de Barcelona, amb dades del 2017, Ciutat Meridana és el barri amb menys renda per càpita de la capital catalana. 

 

ARXIVAT A:
Català
Anar al contingut