Madrid

Rajoy obre amb Coalició Canària la tanda de contactes per intentar formar govern

La portaveu del grup canari, Ana Oramas, preveu que no hi haurà acord per formar l'executiu fins a l'octubre i que aquest govern no l'encapçalarà Rajoy perquè diu que tant el PP com el PSOE canviaran de líders

RedaccióActualitzat

Comencen els contactes de Rajoy per intentar formar govern. El cap de l'executiu espanyol en funcions ha obert amb Coalició Canària aquestes converses. Ho ha fet per via telefònica amb el secretari general de la coalició i president del govern de l'arxipèlag, Fernando Clavijo, amb qui ha quedat per continuar parlant, segons informen fonts de la Moncloa.

Es tracta de la primera presa de contacte després dels resultats de les eleccions generals de diumenge, en què el PP va sortir guanyador, ampliant fins i tot l'avantatge en relació al 20-D. El mateix Rajoy va anunciar aquest dimecres des de Brussel·les que a partir d'aquest dijous començaria a parlar amb els líders dels partits per explorar si tenen voluntat d'arribar a acords.

La portaveu de Coalició Canària al Congrés, Ana Oramas, ja va subratllar aquest dimecres que es necessita un nou executiu però el seu pronòstic és que no hi haurà acord per formar govern fins a l'octubre i que no estarà encapçalat per Mariano Rajoy, perquè, segons la seva opinió, hi haurà una "substitució de líders" tant al PP i com al PSOE.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut