Sant Sebastià

Rajoy diu que la independència és un disbarat que torpedina la recuperació d'Espanya

El president espanyol, Mariano Rajoy, reivindica la unitat d'Espanya i afegeix que qui reclama la independència torpedina la recuperació econòmica de l'estat espanyol. Rajoy n'ha parlat des del País Basc, on ha participat en un acte electoral del candidat del PP a lehendakari, Antonio Basagoiti.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha qualificat de "disbarat colossal" les reivindicacions independentistes i ha dit que constitueixen "un torpede contra la línia de flotació del futur del benestar dels ciutadans".

En la seva primera intervenció en la campanya electoral basca, Rajoy ha presentat al seu partit com la garantia d'"estabilitat" davant del que ha denominat "incerteses" i "aventures que no condueixen enlloc".

Ha afegit que "és un disbarat de colossals proporcions que, quan en la Unió Europea estem debatent per fer més unió política, més unió econòmica, quan parlem d'unió bancària i unió fiscal" els catalans "plantegin exactament el contrari del que vivim els bascos i els espanyols".

Rajoy ha fet aquestes declaracions el mateix dia que, des de Barcelona, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha alertat que Espanya no sobreviuria a l'euro si Catalunya s'independitzés.

Coses que "ens porten molts anys enrere"

El president espanyol ha argumentat que al món actual "es pot ser gairebé tot excepte petit" i ha reivindicat que "no hi ha a Europa un país que porti més temps vivint junts que els espanyols" i ha rebutjat "anar en contra dels temps" i "tornar cap enrere" perquè "les fronteres tenen els dies comptats i hi ha alguns que no se n'han assabentat".

El president Rajoy ha remarcat que la prioritat és combatre la crisi econòmica i ha advertit que "l'enemic més gran de la recuperació econòmica és la inestabilitat política".

"A ningú se li ocorre plantejar coses que ens porten molts anys enrere, que només generen problemes i divisions i són obstacles en la lluita contra la crisi econòmica", ha assenyalat.

El líder del PP ha admès que a Europa i en el món estan mirant a Espanya: "Però a mi tant me fa perquè la batalla la continuarem", ha proclamat.

Rajoy ha reclamat el vot per al PP perquè representa la defensa de la Constitució, "la casa comuna dels bascos i espanyols", la garantia dels drets de tots els ciutadans "sentin com sentin i pensin el que pensin".

Amb aquest discurs s'ha tancat l'acte electoral del PP celebrat al claustre del Museu de San Telmo de San Sebastià, en el qual han intervingut també el candidat a lehendakari per aquesta formació, Antonio Basagoiti, i la cap de llista per Guipúsoa, Arantza Quiroga.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut