El ministre de Defensa, Pedro Morenés, a la seu del diari "La Razón". (Foto: EFE)
El ministre de Defensa, Pedro Morenés, a la seu del diari "La Razón". (Foto: EFE)
Madrid

Morenés nega soroll de sabres pel debat sobre la independència de Catalunya

El ministre de Defensa nega que hi hagi soroll de sabres a l'exèrcit pel rumb independentista de Catalunya. Sosté que "Espanya gasta molt poc en defensa" i reivindica que les forces armades no són ni seran mai "inoperants" mentre el PP continuï en el poder.

RedaccióActualitzat
El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha negat que en l'exèrcit espanyol hagin sorgit veus que demanin d'intervenir a Catalunya si s'avança cap a la independència. Morenés ha parlat de la qüestió catalana i ha dit que "no em consta que hi hagi soroll" entre les forces armades davant la intenció de convocar un referèndum sobre la independència a Catalunya. Segons el ministre, els exèrcits "han donat i donen, permanentment, un exemple de solidesa democràtica i de profund amor a Espanya".

Preguntat sobre si hi ha algun sector entre els militars contrari a una possible consulta independentista a Catalunya, Morenés ha negat el soroll de sabres i ha subratllat que Espanya té uns militars fantàstics i que "l'exèrcit sap on està i a qui serveix". Ho ha dit durant una trobada organitzada pel diari "La Razón".

Morenés s'ha referit a l'opinió en el si de l'exèrcit respecte al debat independentista després que una associació de militars va amenaçar amb judicis castrenses "els que fracturin Espanya". El comunicat d'AME, l'Associació de Militars Espanyols, es va emetre després del discurs de Mas posterior a l'Onze de Setembre defensant un camí cap a l'estat propi.

A més, el ministre ha defensat el paper de l'exèrcit en l'Espanya d'avui després d'afirmar que "Espanya gasta poc en Defensa". En aquest sentit, ha assenyalat  que hi ha el "risc" que les forces armades es tornin "inoperants", però ha assegurat que això ara no passa i que no passarà mentre el govern de Rajoy estigui al poder.

El ministre de Defensa ha admès que el "preocupa" que es "descapitalitzi la defensa" de manera que no es tingui present "quina és la seva missió", que és ser "operativa, eficaç i eficient i servir per al que la nació li demana", però ha indicat que, tot i aquest perill, la situació "encara no és de sinistre".
Anar al contingut