Madrid

Rajoy demana serenitat i assegura que els drets dels ciutadans espanyols al Regne Unit estan garantits

Actualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy ha comparegut pocs minuts després de David Cameron, primer ministre del Regne Unit. Rajoy ha dit que el govern espanyol pren nota "amb tristesa" de la decisió del Regne Unit de marxar de la Unió Europea.

Mariano Rajoy ha insistit a transmetre un missatge "d'estabilitat institucional i econòmica" als ciutadans espanyols que viuen o tenen una relació econòmica especial amb el Regne Unit, als ciutadans britànics que viuen a Espanya i també als mercats financers:

"Vull transmetre un missatge de tranquil·litat i serenitat a tots els ciutadans espanyols, especialment als que, per la seva residència o les seves relacions, n'estiguin directament afectats. Tots els seus drets com a ciutadans europeus continuen en vigor al Regne Unit: circular normalment, treballar, votar, rebre atenció mèdica. El mateix s'ha de dir dels drets dels ciutadans britànics que viuen en territori espanyol."

 

En una declaració institucional des de La Moncloa, Mariano Rajoy ha dit que, de manera immediata, la Unió Europea posarà en marxa els procediments que regulen els seus tractats davant la sortida d'algun dels seus membres. Diu que el procediment està previst per la normativa europea i que serà un procés que es farà de manera regulada i pactada, i que durarà, almenys, dos anys.

 


 

Rajoy ha insistit que Espanya manté la seva aposta pel projecte europeu i ha assegurat que el seu govern està preparat per afrontar la decisió del Regne Unit de sortir de la Unió. Ha demanat calma i ha dit que Espanya està sortint de la crisi econònica, i que això facilitarà que el país pugui afrontar les "turbulències econòmiques" que puguin sorgir.

 

 

El president del govern espanyol ha avançat que, abans d'anar dimarts vinent a la reunió del Consell Europeu, parlarà amb els líders dels principals partits polítics per fer un intercanvi d'opinions davant el nou escenari europeu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut