Rajoy afirma que sap el que ha de fer a Catalunya per impedir que es faci el referèndum
Rajoy afirma que sap el que ha de fer a Catalunya per impedir que es faci el referèndum
Madrid

Rajoy assegura que el seu govern "sap perfectament què ha de fer" a Catalunya

Abans de la sessió de control, el president espanyol ha dit als passadissos del Congrés que el seu executiu està "molt tranquil" i que "de cap de les maneres autoritzarà el referèndum"

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy han assegurat un cop més que no permetrà el referèndum a Catalunya. Ho ha dit als passadissos del Congrés, abans de la sessió de control. El president del govern espanyol ha explicat que saben quines mesures cal prendre per evitar la celebració de l'1-O, sense concretar-les:

"Puc assegurar que el govern d'Espanya està molt tranquil i que ja ha dit que de cap de les maneres autoritzarà el referèndum ni permetrà que es faci, perquè és clarament contrari a la llei. Perquè no li dona suport absolutament ningú, no té cap sentit i pretén que els altres no puguem opinar del que volem que sigui el nostre país. Així que jo dic a tothom que estiguin tranquils, que el govern sap perfectament què ha de fer, i per descomptat no contribuirà a aquest augment de to de les declaracions que estan fent alguns. Nosaltres, no."

La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, també s'ha referit a Catalunya als passadissos de la cambra baixa. Sáenz de Santamaría ha parlat de les informacions periodístiques que asseguren que Oriol Junqueras hauria rebutjat la proposta de Puigdemont de fer-se càrrec de l'organització i la logística de la consulta. Per a la vicepresidenta espanyola, això és una mostra de la divisió dins del govern català:

"Aquest referèndum il·legal i divisiu amb el primer que acabarà és amb el govern de la Generalitat. Crec que van a la recerca de valents per no assumir la seva pròpia responsabilitat, però un no es pot excusar tota la vida darrere els mitjans de comunicació, dels funcionaris, de la resta de partits, on la pressió és brutal. Crec que això no dona més de si."

 

 

Rajoy diu que no pensa fer res després de la reprovació de Montoro i Catalá

Ja durant la sessió de control, Mariano Rajoy ha dit que no pensa apartar els ministres Montoro i Catalá tot i ser reprovats al Congrés. Ho ha explicat responent a una pregunta del PSOE. El president espanyol ha argumentat que la Constitució dona el poder exclusiu al president per nomenar i treure ministres, i que ell no comparteix aquestes reprovacions. Per tant, no pensa fer res.

Anar al contingut