Qui és Alvise Pérez, l'agitador ultra que serà eurodiputat

L'influencer d'extrema dreta es presentava a les eleccions per estar aforat i així "lluitar contra la corrupció"

Actualitzat

Alvise Pérez serà eurodiputat. L'agrupació d'electors S'ha Acabat la Festa (SALF) es converteix en una de les sorpreses de la nit electoral i irromp al Parlament Europeu amb el 4,58% dels vots i tres escons amb gairebé el 100% escrutat. Fa una setmana, el CIS ja apuntava en aquesta direcció, tot i que es quedava curt i li pronosticava dos eurodiputats.

Alvise, però, no és nou en política. El seu nom real és Luis Pérez i va néixer a Sevilla l'any 1990. Va començar a UPyD per "lluitar contra el bipartidisme" i va saltar a Ciutadans com a assessor de Toni Cantó i cap de gabinet dels taronges a les Corts Valencianes. Amb l'ensorrament del partit, comença a acostar-se a Vox i engega el seu projecte autònom, un canal de Telegram que duu el seu nom.

A través de publicacions incendiàries i notícies falses, Alvise Pérez ha anat acumulant seguidors a les xarxes i s'ha anat distanciant dels d'Abascal. Twitter --ara X-- va esborrar definitivament el seu compte per "amenaces" a altres usuaris, però manté més de 800.000 seguidors a Instagram i mig milió de fidels a Telegram.
 

Cinc anys de problemes amb la justícia

L'influencer ultra, que es presenta com a analista i consultor polític, va ser un dels impulsors de les manifestacions contra l'amnistia a Ferraz i arengava les tractorades massives de Madrid. En aquell moment, però, ja era ben conegut en cercles d'extrema dreta per les seves col·laboracions amb l'associació ultracatòlica Hazte Oír i amb Daniel Esteve, propietari de l'empresa de desallotjaments extrajudicials Desokupa.

Popular entre els qui troben tou Vox, Pérez arrossega cinc anys de problemes amb la justícia per la seva activitat a les xarxes. Ara, el seu aforament com a eurodiputat ho canvia tot. Ell mateix ho explicava en una entrevista al canal de Wall Street Wolverine:

"M'aniria molt bé estar aforat perquè em gasto l'equivalent a un Lamborgini a l'any en advocats",

I és que vexació, assetjament i mentida són tres paraules que es repeteixen en l'extens historial judicial d'Alvise Pérez. Acumula denúncies, querelles i condemnes, per exemple, per intromissió il·legítima del dret a la pròpia imatge de la periodista Ana Pastor o per esbombar una notícia falsa on deia que Manuela Carmena havia rebut un respirador a casa en plena pandèmia.

També té un judici pendent de repetició per publicar unes fotografies de l'exministre José Luis Ábalos a casa seva, acusant-lo de tenir problemes de salut mental.

Les condemnes que té no són condemnes fermes i ara, amb l'aforament d'eurodiputat, totes les causes d'Alvise Pérez aniran a parar al Tribunal Suprem. També les que encara té obertes, com ara, haver difós una falsa PCR positiva de Salvador Illa o per publicar una fotografia i dades personals de la filla de Pedro Sánchez.
 

La campanya d'Alvise Pérez

Com a força extraparlamentària, Alvise Pérez no tenia drets electorals i ha basat la seva exitosa campanya en el boca-orella. Equipat amb un megàfon i amb dos milions de paperetes, l'agitador ultra ha visitat les principals ciutats de l'Estat --Barcelona inclosa-- per repartir en persona paperetes del partit entre els seus seguidors.

Ho fa fet així perquè, segons Pérez, el govern espanyol i l'empresa INDRA estaven conxorxats perquè als col·legis electorals no hi hagués paperetes de S'ha Acabat la Festa. No ha estat així. De fet, va anar més enllà i va demanar als seus seguidors que no el votessin per correu pel "risc de sabotatge".

L'especulació sobre una suposada tupinada el dia de les eleccions ha estat una constant al llarg de la campanya; una campanya basada en acusacions sense proves, assenyalament de periodistes crítics i una victimització constant. Tot plegat ha contribuït a aplanar el camí d'Alvise Pérez fins a les portes del Parlament Europeu.

Pel que fa al finançament, l'agitador ultra assegura que només es finança a través de donacions de seguidors. Ell mateix fa crides al seu canal per recaptar fons a través de criptomonedes, bizums i transferències bancàries.
 

El programa electoral de S'ha Acabat la Festa

Escorat a la dreta de Vox i amb un discurs xenòfob i misogin, Alvise Pérez diu que ara té l'altaveu que volia per lluitar contra la "partitocràcia, la pederàstia, el crim, els okupes i la corrupció".

Ha reiterat en campanya que el seu objectiu és "ficar Pedro Sánchez a la presó" i aplicar una política penitenciària "més dura" que la del president d'El Salvador, Nayib Bukele.

Ara bé, tot i les proclames antisistema del seu líder, S'ha Acabat la Festa no té programa electoral. La seva campanya ha estat en clau estatal, no europea, i ha sorprès amb mesures populistes com sortejar el 100% del sou d'eurodiputat --10.075,18 euros al mes--, però no s'ha posicionat sobre temes clau com la guerra a Ucraïna, el paper que ha de jugar la UE amb el conflicte de Gaza o de quina família europea formaria part.

Més enllà del programa electoral de S'ha Acabat la Festa, queda una incògnita per resoldre: si Alvise Pérez aprofitarà l'altaveu de l'euroescó i la immunitat parlamentària per intentar fer el salt al Congrés dels Diputats. Pels seus seguidors, la festa acaba de començar.

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaEleccions europees 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut