La neu complica la circulació a les carreteres del Pirineu
La neu complica la circulació a les carreteres del Pirineu

Queden 5 carreteres tallades per la neu i l'R3 de Rodalies ha restablert el servei

El temporal afluixa, però es preveu que les nevades i les pluges intenses continuïn durant la tarda d'aquest dimarts

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts  continuen tallades 5 carreteres per la neu, i en 11 encara és necessari l'ús de cadenes. Tot i que el temporal afluixa encara es mantindrà en algunes comarques a l'interior de Tarragona, i cap al vespre al nord-est del país, on nevarà per sobre de 400 metres.

Les carreteres que continuen tallades son les del Port de la Bonaigua, el Coll de Pal, la de Toses a Planoles i la de Viladrau a Sant Marçal de Montseny i s'ha afegit la carretera T-334 d'Horta de Sant Joan a Bot,  a la Terra Alta. Les incidències viàries es poden consultar a la web del Servei Català de Trànsit.

 

També s'han vist afectadas 17 rutes de transport escolar que s'han suspès i ha afectat uns 500 alumnes a tot Catalunya.

 

 Mentre que a línia de tren Rodalies R3 entre Ribes de Freser i la Tor de Carol - Puigcerdà que s'ha restablert el servei cap al migdia.

 


Als passatgers afectats com que no se'ls ha pogut ferir un servei alternatiu per carretera els retornaran els diners del viatge.

 

 

 

Transport escolar 

Pel que fa a les rutes de transport escolar, aquest dimarts s'ha normalitzat gairebé de tot al nord del país, excepte el Berguedà, el Ripollès i el Pallars Jussà. Al sud ha afectat uns 200 alumnes de la Terra Alta.

Dues rutes que connecten nuclis del municipi de Tremp no han pogut fer el recorregut habitual, i 16 alumnes no han pogut anar a l'escola. 

Al Ripollès, a la vall de Camprodon hi ha més de 70 centímetres de neu, és la nevada més destacada dels darrers 10 anys.

S'han suspès 12 rutes escolars entre Camprodón i Ribes de Freser, i dues s'han fet parcialment, mentre que 8 s'han cobert amb normalitat. També funciona amb normalitat el cremallera de Núria encara que les pistes d'esquí i el parc lúdic estan tancats.

La línia del tren Rodalies R3 entre Ribes i Puigcerdà ha restablert el servei aquest migdia després de 24 hores suspès. 

El transport escolar a la Terra Alta ha quedat suspès a la ruta d'Arnes, Horta i Bot. Els 200 alumnes de l'Institut Terra Alta de Gandesa han tornat cap a casa, també els ajuntaments han fet pregons perque els pares recollissin els nens de l'escola com a mesura preventiva.  Només una escola no ha pogut obrir, la resta han suspès les classes aquesta tarda.

 

Subministrament elèctric

A l'entorn del Cadí i el Port del Comte hi ha 17 municipis sense subministrament elèctric.

Pel que fa als talls d'electricitat, s'ha restablert el servei a la majoria de municipis afectats, i aquest matí de dimarts només quedaven uns 230 afectats a Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell:

 


Prealerta del Neucat i Inuncat

Després d'una de les nevades més importants dels últims anys, s'espera que el temporal remeti aquest dimarts, després d'un dilluns que sobretot la neu ha dificultat molt la mobilitat a la part nord del país.

De tota manera, es mantenen en fase de prealerta els plans Neucat i Inuncat de Protecció Civil i és recomanable portar cadenes si s'ha de circular per les carreteres del nord del país.

 


A banda d'anar equipats amb cadenes, es recomana dur el mòbil carregat, el dipòsit del vehicle ple de carburant i consultar l'estat de les carreteres abans de sortir.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut