La neu ha deixat completament cobert l'autobús
Saldes

Més de 40 menors i 13 monitors, bloquejats per la neu en una casa de colònies de Saldes

Un dels menors tenia febre i l'han evacuat a Berga, juntament amb la seva germana

RedaccióActualitzat

Més de 40 menors, de 4 a 16 anys, i 13 monitors han quedat bloquejats aquest diumenge i dilluns pel temporal de neu en un refugi de Saldes, al Berguedà, on han caigut uns 70 centímetres de neu

Els menors hi han passat la nit. Tenen llum, abric, menjar i efectius de la Creu Roja han estat amb ells. Aquest dimarts seran evaquats, un cop la màquina llevaneus hagi pogut netejar el camí.

 

Aquest diumenge havien marxat de la casa Pedraforca de Saldes, al Berguedà, amb autocar, però a causa de l'estat de la carretera van acabar tornant a peu cap a la casa de colònies. Els Mossos han penjat aquesta foto de l'autocar abandonat i colgat de neu.

Fins a la casa hi van arribar patrulles dels Mossos, del SEM i dels bombers. La zona s'ha vist afectada per un tall de subministrament elèctric.

Els equips d'emergència van decidir aquest dilluns no evacuar-los fins que millorés l'estat de la carretera d'accés. El grup es troba en bones condicions, tot i que un dels menors tenia febre i el van traslladar a Berga juntament amb la seva germana, segons ha informat Emergències:

 

Els joves havien de tornar a casa aquest diumenge a la tarda, però l'autobús va quedar atrapat per la forta nevada. Al Berguedà, la Cerdanya i el Ripollès hi havia aquest dilluns activada l'alerta vermella per fortes nevades. De moment, el temporal ha deixat gruixos de més de 50 centímetres, i, puntualment, han fregat el metre.

Anar al contingut