Quarantena de 14 dies per a tothom que arribi a Espanya a partir del 15 de maig

Només es podran desplaçar per anar a centres sanitaris, comprar menjar o anar a la farmàcia, i hauran de fer-ho obligatòriament amb mascareta

Actualitzat

Els viatgers que vinguin a Espanya des de l'estranger hauran de guardar quarantena els 14 dies següents a la seva arribada, segons una Ordre de Ministeri de Sanitat publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Aquesta ordre serà efectiva a partir de divendres que ve, 15 de maig, i estarà vigent durant l'estat d'alarma i les possibles pròrrogues.

Espanya segueix així l'exemple de gran part dels seus veïns europeus, que han establert períodes de quarantena de 14 dies als viatgers que entren als seus territoris.

A Espanya, aquesta mesura s'ha aplicat a les autoritzacions excepcionals atorgades per a les repatriacions d'espanyols i residents a Espanya procedents d'Itàlia. Ara es farà amb tot viatger internacional, tot i que hi haurà excepcions.

Segons argumenta el govern espanyol en aquesta ordre, la mesura s'ha pres per la favorable evolució de la situació epidemiològica a Espanya i per l'inici de la desescalada, que fan necessari reforçar les mesures de control.

 

Normes per als que viatgin a Espanya

Durant aquest període de quarantena, els viatgers que vinguin a Espanya hauran de continuar en el seu domicili o allotjament, i hauran de limitar els seus desplaçaments.

Només es podran moure per a l'adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres, serveis i establiments sanitaris, i altres desplaçaments per motius de força major o situació de necessitat. En tots ells serà obligatori l'ús de mascareta.

Les autoritats sanitàries podran contactar amb les persones en quarantena per fer-ne seguiment. En tot cas, davant l'aparició de símptomes com febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general o altres símptomes de cas sospitós de Covid-19, s'haurà de contactar per telèfon amb els serveis sanitaris indicant que es troben en quarantena perquè procedeixen de l'estranger.

De totes aquestes mesures queden exceptuats els treballadors transfronterers, transportistes i les tripulacions, així com els professionals sanitaris que s'adrecin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades de Covid-19.


Informació als viatgers abans de la venda de bitllets

Les agències de viatges, els turoperadors i les companyies de transport han d'informar els viatgers d'aquestes mesures a l'inici del procés de venda dels bitllets amb destinació al territori espanyol.

En el cas dels viatges en avió, les companyies aèries han de facilitar el formulari de salut pública per localitzar els passatgers (Passenger Location Card), que haurà de portar el viatger a la seva arribada a Espanya.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut