Putin va aprovar "probablement" l'operació per enverinar l'exespia rus Aleksandr Litvinenko

El jutge britànc Robert Owen ha confirmat que els autors materials del crim van ser els agents russos Lugovói i Kovtun

RedaccióActualitzat

Vladímir Putin "probablement" va aprovar l'operació per enverinar l'exespia rus Aleksandr Litvinenko a Londres el 2006. És el que conclou el jutge britànic Robert Owen, que aquest mati està donant a conèixer els resultats d'una investigació pública

Segons el jutge, el president rus tenia motius per voler matar l'exespia. La investigació també conclou que hi ha "moltes possibilitats" que les dues persones acusades de l'assassinat actuessin per ordre dels serveis secrets. Owen ha confirmat que els autors materials de l'enverinament van ser els agents russos Lugovói i Kovtun i que probablement Putin en va ordenar l'execució. Owen ha confirmat que els autors materials de l'enverinament van ser els agents russos Lugovói i Kovtun. De tota manera, el jutge no podrà formular acusacions civils ni criminals.

L'exagent del KGB va morir el novembre del 2006, enverinat amb la substància radioactiva poloni-210, tres setmanes després d'haver estat prenent un te al bar d'un hotel de Londres amb dos excol·legues de l'espionatge rus, un d'ells, actual diputat a la Duma. La policia britànica, que va trobar restes de poloni al bar i a la tassa, va acusar els dos exagents del crim, però ells van negar la seva implicació i Rússia sempre ha rebutjat extradir-los.

L'entorn familiar s'ha mostrat content de les conclusions de la investigació que refermen el que han dit ells des de fa 10 anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut