Queralbs

Pujol trenca el silenci des de Queralbs: "Estic a disposició de les instàncies judicials i tributàries"

L'expresident trenca el silenci des de la residència d'estiu i assegura que encara s'està pensant si compareix al Parlament al setembre per donar explicacions dels diners opacs

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol s'ha deixat veure a Queralbs, el poble del Ripollès on té la residència d'estiu. És aquí on se l'ha pogut sentir per primera vegada davant d'un micròfon des que va confessar en una carta pública que va tenir durant més de 30 anys diners no declarats a Hisenda a l'estranger.

Pujol ha manifestat que s'està pensant si compareix al Parlament per donar-ne explicacions el mes que ve, tal com li ha demanat la cambra. En tot cas, ha afegit que si la justícia el cita a declarar hi anirà.

"El comunicat explica el que ha d'explicar, però a més no cal dir que estic a disposició, si em volen cridar des d'una instància jurídica o tributària... doncs estic a disposició"

Pujol ha explicat que no té prevista cap altra intervenció pública i ha remarcat que, fins a la confessió, "cada vegada estava més retirat". Conscient de l'expectació que s'havia creat a fora de la casa, ha admès que va mira d'"estar tranquil" però que està "a disposició" dels periodistes i "de qui sigui", i per això ha decidit trencar el silenci.

Aquest ha estat el segon cop que Pujol s'ha deixat veure per aquest municipi del Ripollès. Abans, l'expresident de la Generalitat només ha contestat que estava "" als periodistes del grup Media7 que l'han trobat parlant amb alguns veïns del cafè del poble i, malgrat que li han preguntat amb insistència si donaria explicacions del cas públicament, Pujol s'ha negat a respondre i ha repetit que no parlaria. "No faré cap declaració, no cal que insisteixi", ha dit. Mentre el seguien els periodistes, l'expresident ha ensopegat i ha deixat anar "només em faltava això". 

Pujol es va desplaçar aquest dimecres a Queralbs després d'haver-se refugiat en una casa del seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, a la Tor de Querol, a la Cerdanya, just després de la confessió.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut