Madrid

Pujol reitera que Alavedra i Prenafeta són amics seus i que hi manté la confiança

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol demana que no es demonitzi Catalunya pel "cas Pretòria" perquè hi ha hagut molts altres alcaldes detinguts per casos de corrupció en altres comunitats i països. En declaracions als mitjans de comunicació a Madrid, Pujol ha destacat que ningú posa en dubte la política "exemplar" de França, els EUA o Israel, on també hi ha hagut escàndols. I ha reiterat que els exalts càrrecs dels seus governs Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, imputats en el "cas Pretòria", han estat i continuen sent amics seus i que manté la confiança en ells.

Actualitzat
L'expresident ha fet una crida a la presumpció d'innocència dels imputats perquè moltes vegades hi ha un gran rebombori al principi i després tot queda en no-res.

Jordi Pujol ha admès que li "sap greu" veure detinguts els seus "amics" i encara més perquè se'ls ha exposat "de forma denigrant" davant els mitjans de comunicació. L'expresident de la Generalitat ha lamentat que el "cas Pretòria" hagi danyat la imatge de la política i ha advertit que "si la política no funciona, el país tampoc".

Pujol ha subratllat que tant Alavedra com Prenafeta "no han actuat com a gent de Convergència" sinó des de l'àmbit privat, perquè fa 12 i 19 anys, respectivament, que no tenen responsabilitats de govern. "No és com en altres partits, que la gent afectada exercia un paper polític molt important i dedicat", ha afirmat, amb referència al PSC, "i per tant, aquest no és un problema per a CDC".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut