Puigdemont arriba sense problemes a Ginebra, on participarà en un col·loqui

Aquesta és la segona vegada que surt de Bèlgica, després del seu viatge a Dinamarca

RedaccióActualitzat

El president Carles Puigdemont ja ha arribat a Ginebra. Aquest dissabte al matí ha embarcat des de Brussel·les cap a la ciutat suïssa, on participarà en diversos actes sobre drets humans.


Aquesta és la segona vegada que surt de Bèlgica, després del seu viatge a Dinamarca.


 

Notícia relacionada: Entrem al centre d'operacions de Carles Puigdemont a Waterloo

 

Puigdemont va acompanyat de l'empresari i amic personal Josep Maria Matamala.


A Suïssa, Puigdemont participarà en un debat sobre la independència en el Festival de Cinema i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans (FIFDH) i també en un col·loqui al Graduate Institute de Ginebra titulat "Importa encara la independència en l'Europa del segle XXI?".

"Cap base" per detenir-lo

Puigdemont no ha tingut cap problema per aterrar al país. L'ha recollit un cotxe del festival de cinema que l'ha convidat:


El govern suís asseguraque "no hi ha cap base" per detenir Carles Puigdemont i Meritxell Serret, en el seu viatge a Ginebra.

La Fiscalia General de l'Estat havia demanat al Ministeri de l'Interior espanyol que consultés el govern suís sobre la possibilitat de detenir i extradir tant Puigdemont com Serret.

La visita de Puigdemont a Ginebra va motivar un comunicat del govern suís, assenyalant que el 130è president de la Generalitat, com a ciutadà espanyol, pot anar lliurement a Suïssa i fer-hi els "discursos polítics" que vulgui, sempre que respecti "l'ordenament jurídic suís".

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaGovern empresonatJudicial
Anar al contingut