Carles Puigdemont a Bèlgica
Carles Puigdemont a Bèlgica

La fiscalia demana si es pot detenir Puigdemont i Serret a Suïssa

RedaccióActualitzat

La fiscalia s'ha posat en alerta pel viatge de Carles Puigdemont i Meritxell Serret a Suïssa. S'estudia la viabilitat de demanar-ne la detenció amb motiu del seu viatge a Ginebra aquest diumenge. Ho ha anunciat el ministeri públic en un comunicat emès aquest dijous.

La fiscalia ha demanat al Ministeri de l'Interior que, conjuntament amb la Interpol, faci gestions davant les autoritats suïsses per estudiar la viabilitat de la detenció, per extradir-los a l'estat espanyol.

La mateixa fiscalia també ha demanat al Ministeri d'Afers Exteriors espanyol que el cos diplomàtic aclareixi en quins actes tenen previst participar a Ginebra els pròxims dies.

El ministeri públic també ha demanat al Tribunal Suprem que adopti mesures cautelars complementàries i limiti la validesa dels passaports de Puigdemont i Serret.

La situació de Catalunya, a les Nacions Unides

Això el mateix dia en què s'ha fet públic que dilluns i dimarts la seu de les Nacions Unides a Ginebra acollirà dos debats amb participació dels familiars dels polítics presos, dels que han marxat a viure fora de Catalunya i d'experts.

Els dos actes es faran coincidint amb la 37a sessió del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.

 

Un dels debats durà per títol "La regressió de drets humans a Espanya" i està organitzat per l'Institut de Drets Humans de Catalunya, on hi haurà la dona de Joaquim Forn, el síndic Rafael Ribó i l'exmagistrat José Antonio Martín Pallín, entre altres.

No està confirmat que hi assisteixi Carles Puigdemont, però tampoc està descartat. Meritxell Serret sí que hi serà en el de dimarts.
 

 

Sí que està anunciat que tots dos tindran diversos actes públics relacionats amb els drets humans durant la setmana, i és probable que coincideixin amb Anna Gabriel, exdiputada de la CUP, que ara està vivint a Suïssa.

Participaran en un debat sobre la independència en el Festival de Cinema i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans (FIFDH).

L'organització del festival ja ha justificat la presència del Puigdemont en el certamen i el govern suís, fins i tot, ha emès un comunicat en què diu que Puigdemont, com a ciutadà espanyol, pot anar lliurement a Suïssa i fer-hi els "discursos polítics" que vulgui.

ARXIVAT A:
Procés catalàRebel·lió
Anar al contingut