Suïssa diu que "no hi ha cap base" per detenir Puigdemont i Serret a Ginebra

Actualitzat

El govern suís ha assegurat que "no hi ha cap base" per detenir Carles Puigdemont i Meritxell Serret, que tenen previst viatjar a Ginebra en els propers dies per participar en actes públics sobre la qüestió catalana.

Poques hores abans, aquest mateix dijous al matí, la Fiscalia General de l'Estat ha demanat al ministeri de l'Interior espanyol que consulti el govern suís sobre la possibilitat de detenir i extradir tant Puigdemont com Serret.

Aquest dimecres, la visita de Puigdemont a Ginebra va motivar un comunicat del govern suís, assenyalant que el 130è president de la Generalitat, com a ciutadà espanyol, pot anar lliurement a Suïssa i fer-hi els "discursos polítics" que vulgui, sempre que respecti "l'ordenament jurídic suís". En el comunicat, el govern suís recordava que, des de l'inici de la crisi catalana, Berna ha defensat que "la qüestió de Catalunya és un assumpte intern d'Espanya" que "s'ha d'abordar en el marc de l'ordre constitucional espanyol".

A Suïssa, Puigdemont participarà en un debat sobre la independència en el Festival de Cinema i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans (FIFDH) i també en un col·loqui al Graduate Institute de Ginebra titulat "Importa encara la independència en l'Europa del segle XXI?".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut