Carles Puigdemont, aquest dimecres a Brussel·les
Carles Puigdemont, aquest dimecres a Brussel·les
Brussel·les

Puigdemont manté l'objectiu que es pugui fer un ple d'investidura presencial

RedaccióActualitzat

El candidat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit aquest dimecres a Brussel·les que no descarta assistir a la sessió d'investidura al Parlament.

Ho ha dit als periodistes després de la trobada amb el president d'aquesta institució, Roger Torrent, i ha aprofitat per exigir a les institucions centrals espanyoles que "retirin tots els elements" que ho impedeixen:

"La nostra obligació i la nostra exigència als altres, sobretot a l'estat espanyol, que és qui ha creat aquesta situació d'anormalitat democràtica, és que retirin tots elements que impedeixen la normal celebració del ple tal com seria desig de tots."

"La investidura ideal? La investidura presencial. A més, és la que voldríem tots, i crec que hauria d'haver-hi condicions perquè es produís. En tot cas és la voluntat política nostra, però hi ha altres camins, lògicament. Nosaltres no en descartem cap, per tant, que ningú descarti que el ple del Parlament es pugui celebrar en les condicions òptimes, que és que puguem estar tots presents allà, discutint el que els ciutadans de Catalunya han votat."

Puigdemont ha agraït a Torrent l'entrevista que han tingut, i n'ha elogiat l'actitud i la disposició "a contribuir a tirar endavant el mandat clar dels catalans":

"Ens hem conjurat a continuar sent fidels a allò que la majoria dels catalans han votat, representada al Parlament de Catalunya per una majoria que em proposa a mi de candidat. Això és el que hauríem de respectar tots."

"El terreny de l'especulació"

Puigdemont no ha volgut respondre les preguntes dels periodistes sobre com pensa aconseguir una investidura normal, al·legant que això és "entrar en el terreny de l'especulació".

El candidat a repetir presidència ha dit que busca complir amb tres objectius:

"Que el Parlament pugui debatre allò que vol debatre; que el debat respecti la voluntat dels ciutadans; i que allò que es decideixi contribueixi a recuperar la normalitat."

Fronteres i fuga de capitals

Pel que fa a les declaracions del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, sobre el desplegament policial a les fronteres per impedir que entri a territori espanyol, operació que aquest dimecres no ha volgut detallar, Puigdemont ha ironitzat sobre les fronteres i la fuga de capitals:

"Tant de bo s'haguessin esforçat tant a controlar les fronteres quan els seus amics es van beneficiar de la fuga de capitals, que després els va obligar a fer una amnistia fiscal completament anticonstitucional."

 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DArticle 155Govern empresonatProcés catalàJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut