Carles Puigdemont i Quim Torra a Waterloo

Puigdemont després del 28A: "No donarem cap xec en blanc a Pedro Sánchez"

Junts per Catalunya condiciona el vot dels seus diputats al fet que Pedro Sánchez vulgui reprendre "allò que ell mateix va trencar"
Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, espera que Pedro Sánchez s'adreci a Junts per Catalunya quan obri el període de converses de cara a la formació del nou govern espanyol. Des de Waterloo, Puigdemont ha deixat clar que un possible suport no serà a canvi de res:

 

"No li donarem cap xec en blanc. Pedro Sánchez ha de moure fitxa, i espero que parli amb nosaltres. L'escoltarem i decidirem què farem. Dependrà del que vulgui Pedro Sánchez, de si vol reprendre allò que ell mateix va trencar i si es vol instal·lar en la incertesa o no."

 

Puigdemont ha rebut avui el president de la Generalitat, Quim Torra, a la seva residència de Waterloo, on han analitzat la situació política nascuda de les eleccions generals de diumenge, en què Junts per Catalunya va aconseguir 7 diputats.

Els dos dirigents han denunciat la nova "envestida de l'Estat" que impedeix a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí presentar-se com a candidats a les eleccions europees del dia 26. L'expresident confia que:

 

"Amb les iniciatives que hem presentat s'acabi protegint el dret del sufragi actiu i passiu de tots nosaltres."

 

Sobre l'anunci de l'Assembla Nacional Catalana de plantejar la via unilateral cap a la independència si se supera el 50% dels vots en un escenari de noves eleccions, el president Torra ha vinculat el seu full de ruta al judici del procés:

 

"Nosaltres no acceptarem cap altra sentència que no sigui la lliure absolució dels 9 processats. Si no, presentaré al Parlament una proposta democràtica basada en el dret irrenunciable del poble català a l'autodeterminació."


Polèmica Creu de Sant Jordi

El president Torra ha donat per tancada la polèmica sobre la concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, després que aquest dijous Ciutadans i el PSC han demanat que se li revoqui per un tuit que les dues formacions han considerat ofensiu:

 

"El tema està resolt. La Creu premia tota una trajectòria, i dono aquesta polèmica per tancada."

 

Torra ha anat a Waterloo després de visitar que aquest dimecres els líders independentistes empresonats a Madrid, que són jutjats aquests dies al Tribunal Suprem.

Acompanyat pels consellers d'Interior, Miquel Buch, i de Sostenibilitat, Damià Calvet, Torra va analitzar amb els presos la situació política després de les eleccions generals de diumenge.

 

ARXIVAT A:
Quim Torra Carles Puigdemont Eleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut