Brusel·les

Puigdemont demana a Europa que no sigui "còmplice de la venjança" de l'Estat

RedaccióActualitzat

Aquest divendres, que s'han fet públiques les peticions del judici contra el procés independentista per part de la Fiscalia General de l'Estat  i de l'Advocacia General de l'Estat, Carles Puigdemont ha comparegut des de Waterloo, a Brussel·les:

"L'Estat en el seu conjunt, des del rei fins a la fiscalia, continuen exercint una venjança contra un govern, un Parlament i una bona part de la població que els va dir "així no, així no volem continuar formant part d'aquet estat"."

 

Puigdemont ha dit que per a l'estat espanyol posar unes urnes s'ha convertit en "en el pitjor crim que es pot cometre" i que s'ha perseguit persones que es van posar al servei dels ciutadans i que, com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han contribuït a la pau i a la no-violència:

"Qui serà jutjat sota les pitjors acusacions seran els qui van prevenir tota violència. I qui els acaba acusant és un estat que va fer de la violència policial i judicial l'únic camí per evitar la independència de Catalunya."

 

Carles Puigdemont ha declarat que davant d'aquesta situació "Europa corre el risc de perdre credibilitat com a espai que protegeix els drets civils i llibertats".

"Tenir presos polítics és una vergonya. Fer un judici polític, perseguir i condemnar persones per la seva ideologia política és traspassar totes les línies vermelles. Europa no es pot fer còmplice amb el seu silenci d'aquest abús."

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut